Τρίτη 23 Απριλίου 2024 -

κυβερνητικοσ εκπροσωποσ ΓΙΑΝΝΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ



Οικονόμου: Το «καλάθι του νοικοκυριού» δίνει ανάσα στους οικονομικά ευάλωτους συμπολίτες μας

«Για δεύτερο συνεχόμενο μήνα η χώρα μας καταγράφει -σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της Eurostat- νέα αποκλιμάκωση στον πληθωρισμό, καθώς το Νοέμβριο διαμορφώθηκε στο 9% έναντι 9,5% τον Οκτώβριο και 12,1% το Σεπτέμβριο. Εξακολουθεί έτσι να κινείται η Ελλάδα κάτω από τον μέσο όρο των χωρών της Ευρωζώνης που διαμορφώθηκε τον Νοέμβριο στο 10% από 10,6% τον Οκτώβριο.



Οικονόμου: Αύξηση 50% στο στεγαστικό επίδομα φοιτητών και 100% σε όσους σπουδαστές συγκατοικούν

«Με σχέδιο το στεγαστικό επίδομα αυξάνεται κατά 50% (από τα 1.000 € στα 1.500 € & κατά 100% (από τα 1.000 € αύξηση 100%) στα 2.000 €, σε όσους συγκατοικούν. Tο στεγαστικό επίδομα δεν δίνεται μόνο σε φοιτητές Πανεπιστημίων αλλά και σε καταρτιζόμενους σε Δημόσια ΙΕΚ», τονίζει σε ανάρτησή του στο twitter ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.



Οικονόμου: Το κείμενο των συμπερασμάτων για την Τουρκία όπως διαμορφώνεται στη Σύνοδο Κορυφής, καλύπτει τις ελληνικές θέσεις

Το κείμενο των συμπερασμάτων έτσι όπως διαμορφώνεται καλύπτει τις ελληνικές θέσεις, και ο πρωθυπουργός αν χρειαστεί θα αναδείξει όλα τα ζητήματα, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου απαντώντας σε ερώτηση για τις προσδοκίες που έχει η κυβέρνηση από την παρούσα Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ αναφορικά με τη στάση των ευρωπαίων απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα.



Είναι Επίσημο: Από αύριο αναστέλλεται το πρόστιμο των 100 ευρώ για τους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών

Στα μέτρα για την πανδημία, αναφέρθηκε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, κατά τη διάρκεια της Ενημέρωσης των Πολιτικών Συντακτών.
Μεταξύ άλλων, ο κ. Οικονόμου τόνισε πως από αύριο Παρασκευή αναστέλλεται το πρόστιμο των 100 ευρώ για τους ανεμβολίαστους συμπολίτες μας άνω των 60 ετών.



Οικονόμου: Απόφαση της Κυβέρνησης είναι να εξαντλήσει και το τελευταίο διαθέσιμο ευρώ για να στηρίξει τους πολίτες

«Οι εξελίξεις στον πόλεμο στην Ουκρανία δεν επιτρέπουν αισιοδοξία. Ο φόρος αίματος είναι βαρύτατος και οι ανθρώπινες απώλειες αυξάνονται καθημερινά. Εκατομμύρια άνθρωποι εξωθούνται από τους εισβολείς στην προσφυγιά.



Οικονόμου: Στη χώρα μας δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κάποιο σοβαρό πρόβλημα επάρκειας βασικών αγαθών

«Όπως επεσήμανε ο Πρωθυπουργός στο CNN, ο κόσμος άλλαξε. Και άλλαξε βίαια, γρήγορα και επιβαρυντικά. Ολόκληρος ο πλανήτης, κι ακόμη περισσότερο οι ευρωπαϊκοί λαοί, αντιμετωπίζουν μια σκληρή πραγματικότητα εξαιτίας της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.