Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Ξεπερνούν κάθε όριο οι Τούρκοι



Προκλητικό σκηνικό προπαγάνδας έστησε η Άγκυρα στα Κατεχόμενα με αφορμή την 34η επέτειο από την ίδρυση του ψευδοκράτους στην Κύπρο, συνολικά 43 χρόνια μετά την εισβολή.

 

“Και τώρα ας γιορτάσουμε όλοι μαζί οι Τούρκοι! Υποσχόμαστε ότι πάντα θα κρατάμε το λόγο μας. Ως Solo Turk, όπως σε κάθε τέτοια στιγμή, (υποσχόμαστε ότι) θα κρατάμε όρθιο το κεφάλι μας. Και θα κυματίζουμε την ημισέληνό μας (τη σημαία μας), ακόμη κι όταν σείεται η γη και ο ουρανός», ήταν το μήνυμα του Τούρκου πιλότου του F16.

Τα προεόρτια ξεκίνησαν από το βράδυ της Τρίτης, με το προκλητικό διάγγελμα του Τουρκοκύπριου ψευδοηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί για να λάβει άμεση απάντηση από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη.

 

Συγκεκριμένα, ο Μουσταφά Ακιντζί υποστήριξε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν ανταποκρίθηκε «με θετικό τρόπο στα βήματα της τουρκοκυπριακής ηγεσίας, τήρησε μια μη ρεαλιστική γραμμή, η οποία παραγνώριζε το πλαίσιο Γκουτέρες, κι αντί να ανταποκριθεί θετικά στο άνοιγμα της Τουρκίας στο πεδίο της ασφάλειας, επέμεινε για 'μηδέν εγγυήσεις μηδέν στρατό'».

«Καλείται η Τουρκία και η σημερινή ηγεσία των Τουρκοκυπρίων αντί να εορτάζουν προκλητικά την επέτειο μιας διεθνώς καταδικασθείσας ενέργειας, να επιστρέψουν στο τραπέζι των συνομιλιών» απάντησε ο Νίκος Αναστασιάδης.

Η Τουρκική προκλητικότητα δεν έμεινε αναπάντητη ούτε από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

«Δυστυχώς, η Τουρκία και ορισμένοι κύκλοι της τ/κ ηγεσίας επιχειρούν να επιβάλουν νέα παράνομα τετελεσμένα στο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου και να προβάλουν διχοτομικές «εναλλακτικές λύσεις», οι οποίες το μόνο που υποδηλώνουν είναι περιφρόνηση της διεθνούς νομιμότητας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Ελληνικός ΥΠΕΞ.

Τη στιγμή που η τουρκική προκλητικότητα χτυπούσε «κόκκινο», μαθητές και φοιτητές πραγματοποίησαν εκδηλώσεις καταδίκης, στο οδόφραγμα του Αγίου Κασιανού.

Πηγή ρεπορτάζ: ΑΝΤ1, Φωτογραφίες: ΑΝΤ1 Κύπρου

Δείτε τις φωτογραφίες: