Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Βρετανικές Βάσεις Ακρωτηρίου: Συνελήφθη μεθυσμένος πιλότος έτοιμος για απογείωση



Σύμφωνα με δημοσίευμα της DailyMail ένας πιλότος αεροσκάφους Voyager εντοπίστηκε μεθυσμένος κατά τον έλεγχο από τη στρατιωτική αστυνομία των Βάσεων, λίγα λεπτά πριν από την απογείωσή του.

Ο πιλότος και το πλήρωμα του αεροσκάφους συνελήφθησαν μετά από αλκοτέστ που έγινε κατά τον έλεγχό τους και οδηγήθηκαν σε κέντρο κράτησης. 

 

Πληροφορίες αναφέρουν πως το προηγούμενο βράδυ συμμετείχαν σε πάρτι στο οποίο μάλιστα έβαλαν φωτιά για πλάκα.

Άτομο που ενοχλήθηκε από τον θόρυβο που έκαναν όσοι διασκέδαζαν, ανέφερε το περιστατικό στους ανώτερους, οι οποίοι διέταξαν τον έλεγχο του αεροσκάφους.

 

Όταν ανακάλυψαν ότι το μεθυσμένο πλήρωμα επρόκειτο να πετάξει την επόμενη μέρα έπρεπε να ενημερώσουν τους ανώτερους τους, διότι σε αυτό το στάδιο υπήρχε σοβαρό ζήτημα ασφαλείας, αναφέρει η DailyMail.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι οι Βρετανικές Βάσεις επιβεβαίωσαν το περιστατικό την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά αρνήθηκαν να απαντήσουν σε ερωτήσεις για την φύση της αποστολής του Voyager.

«Είμαστε ενήμεροι για το περιστατικό στο Ακρωτήρι, αλλά δεν θα ήταν σωστό να το σχολιάσουμε, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη διερεύνηση», δήλωσε στη DailyMail εκπρόσωπος Τύπου.