Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Θρίλερ με τον θάνατο Κύπριας στην Αυστραλία: Τα ερωτήματα και τα σενάρια των Αρχών



Την άκρη του νήματος γύρω από το θάνατο της 26χρονης Κύπριας που διέμενε στην Αυστραλία, Ιόλης Χατζηλύρα από τα Λατσιά, η σορός της οποίας εντοπίστηκε σε πάρκο της πόλης Brisbane, ψάχνει η τοπική Αστυνομία.

Όπως μεταδίδουν τα ξένα ΜΜΕ, οι Αρχές εκτιμούν πως πρόκειται για άγριο φονικό, λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση το γεγονός ότι η 26χρονη εντοπίστηκε σχεδόν γυμνή, με μώλωπες και αίματα, ενώ φαίνεται να κλάπηκαν προσωπικά της αντικείμενα, τηλέφωνο και πορτοφόλι.

Δίπλα από το άψυχο σώματα της, όπως αναφέρει το reporter.com.cy εντοπίστηκαν σκίτσα της νεαρής ζωγράφου, με την Αστυνομία να διερευνά κατά πόσο μετέβη στο συγκεκριμένο σημείο για να ζωγραφίσει ή μεταφέρθηκε εκεί από ή τους δράστες, εάν πρόκειται τελικά για δολοφονία.

Πάντως, όπως γράφουν τα ΜΜΕ, ερωτήματα εγείρει στους ανακριτές πως η σορός της 26χρονης βρέθηκε στην άλλη πλευρά της πόλης που διαμένει, ενώ όπως αναφέρουν, η νεαρή χρησιμοποιούσε για τις διακινήσεις της το τρένο. Σημειώνεται, ότι η σορός της εντοπίστηκε κοντά στις γραμμές του τρένου, μέσα σε θάμνους.

Οι ανακριτές ψάχνουν τις τελευταίες κινήσεις της 26χρονης σε μια προσπάθεια να ξετυλίξουν κουβάρι της υπόθεσης, ενώ γνωρίζουν που βρισκόταν μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης (σ.σ βρέθηκε νεκρή το μεσημέρι της Τετάρτης από εργάτες).

Όπως αναφέρεται από τα ΜΜΕ, ενώπιον της Αστυνομίας δεν υπάρχει οποιοσδήποτε ύποπτος, ωστόσο εκτιμάται ότι η άτυχη Ιόλη δολοφονήθηκε στο πάρκο.

Στο μεταξύ, σε δηλώσεις του ο αδελφός της 26χρονης, Αλέξανδρος-Μιχαήλ Χατζηλύρας, μιλώντας στην ιστοσελίδα Brisbane Times, ανέφερε πως είχε να δει την αδελφή του από το 2016, όταν αυτή επέστρεψε στην Αυστραλία με τον πατέρα τους.

«Ο πατέρας μου, μου τηλεφώνησε χθες και μου είπε πως αστυνομικοί τον επισκέφθηκαν τα μεσάνυχτα. Μου είπε να μην αναφέρω τίποτα στα αδέλφια μου. Μου είπε “μην πεις τίποτα σε κανένα”. Ήμουν ο πρώτος που το έμαθε επειδή είμαι ο μεγαλύτερος, αλλά τώρα είμαι σίγουρος πως το ξέρουν και οι άλλοι», περιέγραψε ο αδελφός της 26χρονης, προσθέτοντας πως «βγήκα έξω, δεν ήθελα να ήμουν μόνος».

Ο κ. Χατζηλύρας, όπως αναφέρει το reporter.com.cy πρόσθεσε πως η Αστυνομία βρίσκεται σε επαφή με τον πατέρα του, ενώ τόνισε πως δεν είχε καθημερινή επαφή με την αδελφή του, καθώς η ίδια κρατούσε αποστάσεις.
«Αν είχα την ευκαιρία να της μιλήσω, θα της έλεγα αυτό που της έλεγα πάντα. Να προσέχει. Ήταν μεγαλόψυχη. Η τελευταία φορά που της μίλησα ήταν την περασμένη εβδομάδα, όταν μου είπε πως ήθελε να επιστρέψει στην Κύπρο».
 
Ο αδελφός της άτυχης νεαρής σημείωσε πως δεν θέλει να εστιάσει στα αρνητικά, αλλά να κρατήσει τις όμορφες αναμνήσεις.

«Αν την πείραζες, αν την ενοχλούσε κάτι που έκανες, εκείνη θα σε συγχωρούσε τόσο εύκολα. Αγαπούσε τα κοσμήματα, το make-up, όλα αυτά τα γυναικεία πράγματα. Είχε τόσο πολύ ταλέντο».

 
Η Χατζηλύρα ζούσε στα προάστια της πόλης Brisbane και ήταν το τρίτο παιδί της οικογένειας. Γεννήθηκε στην Κύπρο, από γονείς Ελληνοκύπριους. Η μητέρα της πέθανε από καρκίνο το 2014 και οι συγγενείς της ζούνε στην Κύπρο.