Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Συνάντηση σε επίπεδο Γ.Γ ΥΠΕΞ Ελλάδας Κύπρου Ιορδανίας στη Λευκωσία



Τριμερής συνάντηση  γενικών γραμματέων των υπουργείων Εξωτερικών Κύπρου, Ελλάδας και Ιορδανίας, λαμβάνει χώρα  σήμερα στη Λευκωσία και θα προετοιμάσει το έδαφος για μια αντίστοιχη συνάντηση σε πολιτικό επίπεδο.

 

Στη συνάντηση συμμετέχουν ο γενικός διευθυντής του κυπριακού ΥΠΕΞ, πρέσβης Αλέξανδρος Ζήνων, ο γενικός γραμματέας του ΥΠΕΞ Ελλάδος, πρέσβης Δημήτριος Παρασκευόπουλος και ο γενικός γραμματέας του ΥΠΕΞ της Ιορδανίας, πρέσβης Μοχάμαντ Μπανί Γιασίν.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του κυπριακού υπουργείου Εξωτερικών, κατά την τριμερή συνάντηση, θα συζητηθούν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως η κατάσταση στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, η προσφυγική κρίση και η καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

Πριν από την έναρξη της συνάντησης θα γίνει κοινή συνάντηση των τριών με τον υπουργό Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη. Με το πέρας της τριμερούς θα υιοθετηθεί κείμενο κοινής διακήρυξης. Η συνάντηση αυτή είναι αποτέλεσμα της επίσκεψης του Προέδρου Αναστασιάδη στην Ιορδανία τον περασμένο Νοέμβριο και της τριμερούς συνάντησης σε επίπεδο υπουργών Εξωτερικών που έγινε στις Βρυξέλλες τον Ιανουάριο.