Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

«Σκότωσα πρώτα τη γυναίκα» ομολογεί ο 33χρονος δράστης



Το τελευταίο κομμάτι του παζλ έδεσε η ομολογία του 33χρονου Λοΐζου Τζιωνή, για το διπλό φονικό με θύματα τον 60χρονο Γιώργο Χατζηγεωργίου και τη σύζυγό του Ντίνα Σεργίου, 59 ετών.

Σύμφωνα με τον «Φιλελεύθερο», οι ομολογίες που έχει πλέον στα χέρια της η Αστυνομία δείχνουν ότι όλα σχεδιάστηκαν στο σπίτι του 33χρονου από τους τέσσερις συλληφθέντες, με τον ίδιο να είναι αποφασισμένος να κλέψει χρήματα, μη αποκλείοντας το ενδεχόμενο να σκοτώσει.

Προχθές, κατά την ανάκρισή του, ο Τζιωνής και αφού πληροφορήθηκε ότι δύο από τους άλλους τρεις συλληφθέντες τον κατονόμαζαν ως τον δράστη του εγκλήματος, ότι το DNA τον συνέδεε με τη σκηνή (βρέθηκαν τα παπούτσια του, ένα ξίφος και ένα ρόπαλο στο σπίτι του Χατζηγεωργίου) ενώ το φονικό όργανο και τα ρούχα του δράστη έφεραν το γενετικό υλικό του, αναγκάστηκε να ομολογήσει τις πράξεις του.

Έδειξε στους ανακριτές τον τρόπο που μπήκε στο σπίτι, πώς σκότωσε τα δύο θύματα και έδειξε τον τρόπο διαφυγής του. Χθες οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας το οποίο ανανέωσε την κράτησή του για οκτώ ημέρες.

Όπως ανέφεραν στις καταθέσεις τους οι άλλοι ύποπτοι, ο Τζιωνής, μισή ώρα πριν φύγει για το σπίτι του Χατζηγεωργίου, είχε κάνει χρήση ναρκωτικών (προφανώς κοκαΐνης).

Όπως αναφέρθηκε χθες στο δικαστήριο από τον υπεύθυνο των ανακρίσεων, ανώτερο υπαστυνόμο Κουμέττο Κουμέττου, ξεκαθαρίζει πλέον οριστικά πως το κίνητρο της στυγερής δολοφονίας ήταν η ληστεία του χρηματοκιβωτίου.