Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Προδρόμου για Αμμόχωστο: Παρακολουθούμε ψύχραιμα τις εξελίξεις



«Παρακολουθούμε με ψυχραιμία την τουρκική πρόκληση» δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου, Πρόδρομος Προδρόμου με αφορμή την σχετική ανακοίνωση του ψευδοκράτους για την Αμμόχωστο.

 

Οπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κύπρου στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», «στο πρόσφατο παρελθόν υπήρξε πρόταση από την ελληνοκυπριακή πλευρά για να διοριστεί μια επιτροπή ειδικών, μία ανεξάρτητη επιτροπή που θα εκτιμούσε τις ανάγκες για αναστήλωση, την προετοιμασία της πόλης ενόψει της ενδεχόμενης επιστροφής των κατοίκων της».

Ο κ. Προδρόμου ανέφερε επίσης ότι «η πρόθεση αυτή που εκφράζει το κατοχικό καθεστώς σήμερα, είναι για να βρεθεί ένας τρόπος να υφαρπάξουν περιουσίες από τους νόμιμους κατόχους» ενώ  εκτίμησε ότι «οπωσδήποτε αυτή η παρέμβαση πρέπει να σχετίζεται με τα γεγονότα που διαδραματίζονται αυτές τις μέρες στη θάλασσα της Κύπρου».

Τέλος ο κ. Προδρόμους σχολιάζοντας την αντίδραση της Κύπρου, σημείωσε ότι, «παρακολουθούμε ψύχραιμα τις εξελίξεις και αναλόγως θα προβούμε στις δέουσες ενέργειες».