Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Με ωμότητα ο 33χρονος δολοφόνος περιγράφει τις λεπτομέρειες του διπλού εγκλήματος στη Λευκωσία



Τα πάντα παραδέχτηκε, με κυνικό τρόπο, ο 33χρονος, Λοϊζος Τζιωνής, που σκότωσε μέσα στο σπίτι τους  το άτυχο ζεύγος, τον 60χρονο μαθηματικό Γιώργο Χατζηγεωργίου και την 59χρονη σύζυγό του, Ντίνα Σεργίου στον Στρόβολο στη Λευκωσία, έχοντας κατά νου ότι θα έκλεβε το χρηματοκιβώτιο που νόμιζε ότι υπήρχε στο σπίτι.

 “Σκότωσα πρώτα τη γυναίκα: είναι ο τίτλος του κυρίου θέματος του «Φιλελευθέρου» που γράφει ότι σοκάρει η ομολογία του 33χρονου, o οποίος, όπως αναφέρεται, έδωσε όλα τα στοιχεία στους ανακριτές.

Η ομολογία του 33χρονου συμπλήρωσε σχεδόν πλήρως το παζλ του στυγερού φονικού. Όπως προκύπτει από τις ομολογίες που έχει πλέον στα χέρια της η Αστυνομία, όλα σχεδιάστηκαν στο σπίτι του 33χρονου από τους τέσσερις συλληφθέντες, με τον ίδιο να είναι αποφασισμένος να κλέψει χρήματα, χωρίς να αποκλείει το ενδεχόμενο να σκοτώσει.

Την Πέμπτη, κατά την ανάκριση του, ο Τζιωνής ομολόγησε το διπλό φονικό αφού πρώτα πληροφορήθηκε ότι δύο από τους άλλους τρεις συλληφθέντες τον κατονόμαζαν ως τον δράστη του εγκλήματος.

Ακόμη ενημερώθηκε ότι τόσο το DNΑ που εντοπίστηκε στον τόπο του εγκλήματος, όσο και το φονικό όργανο του φόνου καθώς και τα ρούχα του δράστη έφεραν το DNA του. Στη συνέχεια ο 33χρονος έδειξε στους ανακριτές τον τρόπο με τον οποίο μπήκε στο σπίτι, πως έκανε τις δύο δολοφονίες καθώς και τον τρόπο διαφυγής του.

Παράλληλα την Παρασκευή οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, το οποίο ανανέωσε την κράτησή του για οκτώ ημέρες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι άλλοι τρεις ύποπτοι ανέφεραν στις καταθέσεις τους ότι, μισή ώρα πριν φύγει για το σπίτι του Χατζηγεωργίου, είχε κάνει χρήση ναρκωτικών (προφανώς κοκαΐνης).

Πώς ξετυλίχθηκε το κουβάρι

Ο δρόμος της εξιχνίασης της υπόθεσης, άρχισε μετά τη σύλληψη της 21χρονης Σάρας Σιάνς, συμβίας του Τζιωνή, η οποία ομολόγησε και αποκάλυψε λεπτομέρειες του εγκλήματος στους ανακριτές.

Όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο, αυτή κατέθεσε ότι ο Τζιωνής έδωσε οδηγίες στην ίδια και τον 23χρονο ετεροθαλή αδελφό του, να παραμείνουν στο σπίτι και να περιμένουν τηλεφώνημά του, ώστε μόλις τελειώσουν το «έργο» τους με τον 22χρονο Μάριο Ξενοφώντος, να μεταβούν στην οικία στην Ζαλόγγου για να παραλάβουν τα κλοπιμαία. Μάλιστα ο συμβίος της, τους ανέφερε ότι ίσως χρειαστεί να σκοτώσει τους ένοικους της οικίας.

Περαιτέρω, ανέφερε κατά την ομολογία της, ότι ο Τζιωνής έδωσε στον Ξενοφώντος (δεύτερο δράστη) ένα σάλι του Μπομπ Μάρλεϊ, με το οποίο αυτός κάλυψε το πρόσωπό του. Επίσης, ο Τζιωνής, σύμφωνα πάντα με την 21χρονη, πήρε μαζί του ένα ξίφος, ένα μαχαίρι και ένα ρόπαλο.

Με πάσα ευκολία ομολόγησε την ανάμιξή του στο έγκλημα και ο 22χρονος Μάριος Ξενοφώντος, ο οποίος συνελήφθη μετά την ομολογία της Σιάνς.

Ανακρινόμενος παραδέχθηκε μεταξύ άλλων ότι είναι το πρόσωπο που μαζί με τον Τζιωνή εισήλθε στην οικία του ζεύγους. Όπως ανέφερε, ο ίδιος εισήλθε από την κουζίνα της οικίας αφού του άνοιξε την πόρτα ο 33χρονος, τον οποίο «έδειξε» ως το πρόσωπο που στη συνέχεια οδήγησε τον 15χρονο γιο των θυμάτων στο υπόγειο του σπιτιού. Επίσης ο Ξενοφώντος ανέφερε ότι μετέβη με τον Τζιωνή στο δωμάτιο του ζεύγους και είδε ότι ήταν νεκροί.

Σε έρευνα που ακολούθησε στην οικία του Ξενοφώντος παραλήφθηκε ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια, με τον ίδιο να αναφέρει πως νομίζει ότι είναι τα παπούτσια που φορούσε εκείνη τη νύχτα. Επίσης κατασχέθηκε το όχημα του για εξετάσεις.

Αρχικά ως δολοφόνο, ο Τζιωνής είχε δείξει τον 23χρονο ετεροθαλή αδελφό του, Λευτέρη Σολωμού. Αυτός αρνήθηκε τη συμμετοχή του στον φόνο, ενώ κατονόμασε τον αδερφό του ως το πρόσωπο που σκότωσε τα δύο θύματα. Επίσης κατά την προσαγωγή του στο δικαστήριο ανέφερε ότι «ο αδελφός μου λέει ψέματα», σε ό,τι αφορά τον ισχυρισμό του ότι αυτός διέπραξε τον φόνο.

Υπενθυμίζεται ότι ο 15χρονος γιος της οικογένειας υποβλήθηκε σε αναγνωριστική παράταξη και έδειξε τον Τζιωνή ως τον δράστη που δεν έφερε κουκούλα και εισήλθε στην οικία το συγκεκριμένο βράδυ της 19ης Απριλίου. Μάλιστα στις πρώτες του καταθέσεις ο 15χρονος περιέγραψε τον δράστη, τα χαρακτηριστικά του οποίου φωτογραφίζουν τον Τζιωνή.

Tην Παρασκευή ο Τζιωνής εμφανίστηκε στο δικαστήριο αλλαγμένος, αφού ξυρίστηκε και παρακολουθούσε τη διαδικασία με προσοχή.

Παρουσιάστηκε μάλιστα με δικηγόρο που δεν έφερε ένσταση στην κράτησή του, ζήτησε όμως να του δοθούν τα εντάλματα έρευνας και σύλληψης του πελάτη του για έλεγχο.