Τρίτη 23 Απριλίου 2024 -

Λευκωσία: Ηλικιωμένος κάηκε ζωντανός στο σπίτι του



Απανθρακωμένο πτώμα, το οποίο φαίνεται να ανήκει σε ηλικιωμένο άνδρα εντοπίστηκε σήμερα το πρωί σε διαμέρισμα στην περιοχή του Αγίου Δομετίου, στη Λευκωσία, στο οποίο είχε ξεσπάσει πυρκαγιά. 

Σε δηλώσεις του ο Εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Λεωνίδας Λεωνίδου είπε ότι γύρω στις 9.40 το πρωί ενημερώθηκε η Πυροσβεστική Υπηρεσία για πυρκαγιά σε διαμέρισμα στην περιοχή του Αγίου Δομετίου. 

 

Σύμφωνα με τον κ. Λεωνίδου, για την κατάσβεση της πυρκαγιάς ανταποκρίθηκαν δύο πυροσβεστικά οχήματα από τον Πυροσβεστικό Σταθμό της Πύλης Πάφου. Κατά την άφιξη τους στο σημείο, τα μέλη της Πυροσβεστικής διαπίστωσαν ότι υπήρχε σε εξέλιξη πυρκαγιά σε διαμέρισμα του πρώτου ορόφου τριώροφης πολυκατοικίας. 

Κατά τη διάρκεια της πυρόσβεσης εντοπίστηκε απανθρακωμένο πτώμα που φαίνεται να ανήκει σε 90χρονο ένοικο του διαμερίσματος, ενώ άμεσο κίνδυνο διέτρεξε και ο εγγονός του άτυχου ηλικιωμένου, ηλικίας 30 ετων, ο οποίος κοιμόταν εκείνη την ώρα σε δωμάτιο του διαμερίσματος. 



Όπως ανέφερε ο κ. Λεωνίδου, ο 30χρονος κατάφερε να γλυτώσει από τις φλόγες την τελευταία στιγμή όταν ξύπνησε από τις φωνές των γειτόνων. Σύμφωνα με τον Εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής, εκ πρώτης όψεως η πυρκαγιά φαίνεται να οφείλεται σε αποτσίγαρο και όχι σε κακόβουλη ενέργεια. 

Ωστόσο, τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς θα διαπιστωθούν μετά από τις απαραίτητες εξετάσεις που θα διενεργηθούν από την Πυροσβεστική και στην Αστυνομία.