Κυριακή 09 Αυγούστου 2020 -
Ξάστερος ουρανός

25 °C

Σήμερα, 9. Αυγούστου 2020

Κύπρος:Άσβεστος ο πόνος και ο θρήνος στο Παραλίμνι για τα θύματα της μοιραίας πτήσης της "Ήλιος"..ΕΙΚΟΝΕΣΔεκαέξι άνθρωποι από το Παραλίμνι, συγκαταλέγονται στη μαύρη λίστα των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας της "Ήλιος", ανάμεσα τους γονείς και παιδιά. "Έσβησαν" στα συντρίμια του μοιραίου Boeing που συνετρίβη το πρωινό της 14ης Αυγούστου 2005 στο Γραμματικό Αττικής και ο άδικος χαμός τους προκάλεσε ανείπωτο πόνο, πένθος και θλίψη στον μεγαλύτερο Δήμο της ελεύθερης Αμμοχώστου.

ΗΛΙΟΣ

 Δεκατέσσερα χρόνια μετά, κανένας δεν έλειπε σήμερα από το ετήσιο μνημόσυνο των Παραλιμνιτών που "ταξίδεψαν" στον θάνατο, με τις αποσκευές γεμάτες όνειρα... Κανένας δεν ξέχασε τα παιδικά χαμόγελα που "έσβησαν" μέσα από εγκληματικά λάθη και παραλείψεις των υπευθύνων, για την αεροπορική τραγωδία που ξεκλήρισε ολόκληρες οικογένειες. 

ΗΛΙΟΣ

Η επιμνημόσυνη δέηση εψάλη από τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Παραλίμνι, στην παρουσία του Υφυπουργού Παρά τω Προέδρω Βασίλη Πάλμα. Ακολούθως τελέστηκε τρισάγιο στους τάφους των θυμάτων, προϊσταμένου του Αρχιμανδρίτη Αυγουστίνου Κκαρά. 

ΗΛΙΟΣ

 Παρών και ο Υπουργός Παιδείας της κύπρου Κώστας Χαμπιαούρης, που βρέθηκε στο Κοιμητήριο Παραλιμνίου για την επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη των άνανδρα δολοφονηθέντων από τους Τούρκους, Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού.

κκκκ

 Στεφάνια κατέθεσαν οι οικογένειες των δεκαέξι θυμάτων, εκπρόσωποι κομμάτων, ο Δήμαρχος Παραλιμνίου και μέλη οργανωμένων συνόλων.

www.alphanews.live/cyprus