Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Κύπρος: Υπό προϋποθέσεις η επαναλειτουργία των σχολείων



Απαραίτητες προϋποθέσεις υλοποίησης της απόφασης για τη λειτουργία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, όπως και όλων των άλλων μέτρων που έχουν εξαγγελθεί, παραμένουν η επιδημιολογική κατάσταση, οι τελικές απόψεις των επιστημονικών συμβούλων και η αυστηρή τήρηση των πρωτοκόλλων υγειονομικής προστασίας των εκπαιδευτικών, των παιδιών και όσων ευρίσκονται στο άμεσο περιβάλλον τους, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης σε σημερινή του δήλωση στο προεδρικό μέγαρο, για τη λειτουργία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης .
Υπογράμμισε, επίσης, ότι η κυβέρνηση δεν θα γίνει ποτέ συνεργός στην οπισθοδρόμηση, σημειώνοντας ότι είναι απόλυτα κατανοητές οι ανησυχίες που εκφράζονται, πλην όμως δεν δικαιολογούνται αφού τα πάντα, «και θέλω να το επαναλάβω με έμφαση, τα πάντα εξαρτώνται από τις κρατούσες κατά την υλοποίηση της απόφασης επιδημιολογικές συνθήκες και πάντα στη βάση των συμβουλών της επιστημονικής ομάδας».
«Θέλω με έμφαση να τονίσω πως η κυβέρνηση και ο ίδιος προσωπικά δεν θα επιτρέψουμε να καταστραφούν τα όσα μέσα από τις έγκαιρες αποφάσεις, τις θυσίες σας, αλλά και το κλίμα ενότητας που επικράτησε, συνέβαλαν στις καταγραφόμενες επιτυχίες. Επιθυμώ για άλλη μια φορά να τονίσω πως προτεραιότητά μας ήταν και παραμένει η διασφάλιση της υγείας, της ζωής και της ευημερίας των πολιτών. Η κυβέρνηση δεν θα γίνει ποτέ συνεργός στην οπισθοδρόμηση», κατέληξε ο πρόεδρος Αναστασιάδης.
Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ