Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Κύπρος: Ρώσοι, ετοιμάζουν μεγάλη επένδυση για τη δημιουργία ιατρικού κέντρου αντιμετώπισης του καρκίνου



Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ, Πούτιν στην συνάντηση με τον πρόεδρο Αναστασιάδη αναφέρθηκε στο ενδιαφέρον Ρώσων επενδυτών να δημιουργήσουν ιατρικό κέντρο στην Πάφο για την αντιμετώπιση κρουσμάτων καρκίνου.

Σύμφωνα με τον Κύπριο κυβερνητικό εκπρόσωπο, Νίκο Χριστοδουλίδη, υπάρχει Ρωσικό ενδιαφέρον για την δημιουργία ειδικευμένου κέντρου στην Πάφο αντιμετώπισης του καρκίνου με νέες σύγχρονες μεθόδους. 

 

Πρόκειται, διευκρίνισε για ιδιωτική πρωτοβουλία, που έχει πάντως την στήριξη της Ρωσικής κυβέρνησης για δημιουργία Μεσογειακού κέντρου αντιμετώπισης του καρκίνου με έδρα την Πάφο. Το κέντρο, είπε, θα χρησιμοποιεί σύγχρονες μεθόδους για αντιμετώπιση περιστατικών, που αφορούν κυρίως παιδιά.  
Ο Νίκος Χριστοδουλίδης σημείωσε ότι στις προτεραιότητες της κυβέρνησης είναι η μετατροπή της Κύπρου σε ένα περιφερειακό ιατρικό κέντρο, που θα μπορούσε να εξυπηρετήσει τις ανάγκες χωρών της Μέσης Ανατολής και της ευρύτερης περιοχής. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μεταφέροντας την θέση των Ρώσων επενδυτών σημείωσε ότι ευελπιστούν ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα είναι έτοιμοι για συγκεκριμένες ανακοινώσεις.

Εξάλλου , ο Ρώσος πρόεδρος έκανε αναφορά και στην επιτυχημένη πορεία της Πάφου ως πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης και εξέφρασε την ευαρέσκεια του για την συμμετοχή στις εκδηλώσεις και Ρωσικών καλλιτεχνικών σχημάτων.