Τρίτη 01 Δεκεμβρίου 2020 -
Μερική συννεφιά

11 °C

Σήμερα, 1. Δεκεμβρίου 2020

Κύπρος Πορεία μνήμης: «Από τον Γρήγορη, στον Τάσο και στον Σολωμό»..ΕΙΚΟΝΕΣΣε εξέλιξη από την Παρασκευή βρίσκεται η τριήμερη Πορεία Μνήμης Ισαάκ - Σολωμού. Οι μοτοσικλετιστές, με τη συντροφιά της μοτοσικλέτας του Τάσου Ισαάκ, ξεκίνησαν για το οδοιπορικό μνήμης, διαφορετικό φέτος λόγω πανδημίας.

24 σχεδόν χρόνια μετά τις δολοφονίες των Τάσου Ισαάκ και Σολωμού Σολωμού, γύρω στους 90 μοτοσικλετιστές ξεκίνησαν ένα οδοιπορικό που διατρανώνει τη σημασία της ιστορικής συνέχειας.

 
 Το Σάββατο 8 Αυγούστου, οι μοτοσικλετιστές κατέβηκαν από το βουνό του Αυξεντίου, προς τα κατοχικά οδοφράγματα. Στον Αστρομερίτη, στον Άγιο Δομέτιο, στο Λήδρα Πάλλας και στην οδό Λήδρας. Στον Άγιο Δομέτιο, υπήρξε κινητοποίηση από τον κατοχικό στρατό και την ψευδοαστυνομία, χωρίς να σημειωθεί κάτι το επιλήψιμο.
 
 

Η Πορεία, στην οποία συμμετέχει η μητέρα του Τάσου Ισαάκ, Τασούλα, και το χελιδωνακι εκείνου του Αυγούστου, η Αναστασία, θα καταλήξει στη Δερύνεια με μια λιτή εκδήλωση στη μνήμη των δύο ηρώων. Οι μοτοσικλετιστές θα διανυκτερεύσουν στο οδόφραγμα της Δερύνειας. Λίγα μέτρα από τον χώρο θυσίας του Τάσου και του Σολωμού.

Από το μνημείο του Εθνομαρτυρα Κυπριανού στα Καμπιά, ανέβηκαν στον Μαχαιρά, για να πλαισιωθεί το σύνθημα της φετινής πορείας: «Από τον Γρήγορη, στον Τάσο και στον Σολωμό».