Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019 -
Ξάστερος ουρανός

26 °C

Σήμερα, 23. Αυγούστου 2019

Κύπρος: Νέες εξελίξεις με τον 15 χρονο στην Λευκωσία μετά την ιατροδικαστική εξέτασηΝέα στοιχεία προκύπτουν μετά από την ιατροδικαστική εξέταση που υποβλήθηκε ο  άτυχος 15χρονος. Φέρει μικρομώλωπες στο σώματος. Είχε πέσει θύμα άγριας και δολοφονικής επίθεσης τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης στον Στρόβολο.

Σύμφωνα με νεότερη πληροφόρηση του ΡΙΚ, ο Γενικός Εισαγγελέας εξέδωσε οδηγίες να ληφθούν επιπρόσθετες καταθέσεις προτού ληφθεί η γραπτή κατάθεση από τον 15χρονο, καθώς διαπιστώθηκαν και επιπρόσθετα κενά στο συλλεχθέν μαρτυρικό υλικό από τους ανακριτές και λοιπούς εμπλεκόμενους φορείς. Ερωτηθείς σχετικά με τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί στη Νομική Υπηρεσία, ο κ. Κληρίδης περιορίστηκε να δηλώσει στο ΚΥΠΕ ότι «ενημερωθήκαμε για το ανακριτικό έργο που έγινε μέχρι σήμερα, το οποίο θα συνεχιστεί με εντατικούς ρυθμούς».

Έτσι για ακόμα μια ημέρα η γραπτή κατάθεση που εκκρεμεί εδώ και 5 ημέρες του 15χρονου οδηγείται σε αναβολή. Εξάλλου, όλα τα μέλη που συμμετείχαν στην σύσκεψη που διεξήχθη στην Νομική Υπηρεσία, ουδείς προέβη στην οποιαδήποτε δημόσια δήλωση, γεγονός που καταδεικνύει έτι περαιτέρω το πόσο ευαίσθητη, αλλά και περίπλοκη είναι η συγκεκριμένη υπόθεση, πρωτοφανής όχι μόνο για τα κυπριακά, αλλά και για τα διεθνή αστυνομικά δεδομένα.

Δηλώσεις της αστυνομίας: