Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Κύπρος: Είμαστε έτοιμοι να εμπλακούμε σε νέα συζήτηση για το Κυπριακό με την τουρκική πλευρά



Είναι νωρίς να μιλήσουμε για προεδρικές εκλογές, αλλά όταν γίνει τέτοιου είδους συζήτηση τότε θα ανακοινωθεί, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης κλήθηκε να απαντήσει στην ερώτηση αν είχε προεκλογικό χαρακτήρα η συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας και του υπουργικού συμβουλίου με την κοινοβουλευτική ομάδα του ΔΗΣΥ στην Προεδρική κατοικία στο Τρόοδος .

Όπως αναφέρει η εφημερίδα της Κύπρου «Φιλελεύθερος», ο Ν. Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι πρόκειται για καθιερωμένη συνάντηση που γίνεται κάθε καλοκαίρι. Πρόσθεσε ότι έγινε συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων για το κυπριακό και ανασκόπηση του κυβερνητικού έργου. 
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε σε τιτάνια προσπάθεια που έγινε από τον Μάρτιο του 2013, προσθέτοντας ότι είναι ορατές οι αλλαγές, είτε αφορούν την αναβάθμιση της Κυπριακής Δημοκρατίας, είτε την υλοποίηση των ενεργειακών σχεδιασμών, τις μεταρρυθμίσεις και την οικονομική ανάπτυξη.

Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο εκπρόσωπος επανέλαβε την ετοιμότητα της Κυβέρνησης να εμπλακεί σε νέο διάλογο για λύση του Κυπριακού. Σημείωσε την δημόσια πρόσκληση - πρόκληση του Προέδρου της Δημοκρατίας προς την τουρκική πλευρά, να επαναρχίσουν οι συνομιλίες στο πλαίσιο Γκουτέρες και τόνισε ότι στο Κραν Μοντάνα οι θέσεις της τουρκικής πλευράς ήταν εκτός του πλαισίου του γενικού γραμματέα και αυτό επιβεβαίωσαν με δηλώσεις τους, τόσο ο Τούρκος υπουργός εξωτερικών όσο και ο Οζντίλ Ναμί από τουρκοκυπριακής πλευράς.