Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Κύπρος: Από το... παιχνίδι 12χρονου με αναπτήρα η μεγάλη φωτιά



Μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν οι πυροσβέστες στην Κύπρο για να θέσουν υπό έλεγχο την μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το μεσημέρι στο χωριό Ευρύχου.

Η πυρκαγιά καίει πευκοδάσος και απειλεί κατοικημένες περιοχές. Μέχρι στιγμής έχουν εκκενωθεί τα χωριά Κούρδαλι, Σπήλια, Αγία Ειρήνη και Καννάβια ενώ έχει ζητηθεί βοήθεια και από την Ελλάδα. Ήδη συνδράμουν και τρία ισραηλινά αεροσκάφη.

Στο μεταξύ ένας 12χρονος  παραδέχτηκε στην Αστυνομία ότι ευθύνεται για τη φωτιά. Σύμφωνα με την αναπληρώτρια εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομίας, Νικολέτα Τυρίμου, ο 12χρονος έπαιζε με αναπτήρα στην αυλή του σπιτιού του παππού του με αποτέλεσμα να ξεσπάσει φωτιά.

Σύμφωνα με την κ. Τυρίμου, ο μικρός έδωσε κατάθεση στην Αστυνομία και ανέφερε ότι προσπάθησε να την κατασβέσει αλλά πήρε ανεξέλεγκτες διαστάσεις.

Σε κρίσιμη κατάσταση δυο άνδρες

Κρίσιμη είναι η κατάσταση της υγείας 56χρονου λειτουργού του Τμήματος Δασών, ο οποίος κατέπεσε σε γκρεμό, κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ επιχειρούσε με καδενοφόρο όχημα του Τμήματος, στην περιοχή Γαλάτας, για την κατάσβεση της μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε χθες στην περιοχή Σολέας, και συνεχίζει να μαίνεται ανεξέλεγκτη μέχρι σήμερα το πρωί.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, ο 56χρονος λειτουργός του Τμήματος Δασών, μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου διαπιστώθηκε ότι φέρει τραύματα στο τριχωτό της κεφαλής και στο δεξί χέρι, και, αφού διασωληνώθηκε, κρατήθηκε για νοσηλεία στη μονάδα εντατικής θεραπείας. Σύμφωνα με τους γιατρούς, η κατάσταση της υγείας του, θεωρείται κρίσιμη.

Επίσης, κατά τη διάρκεια της πυρόσβεσης, 55χρονος, μέλος του Τμήματος Πολιτικής Άμυνας, κτυπήθηκε από όχημα, που ασχολείτο με την κατάσβεση της πυρκαγιάς, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο χέρι. Μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας, όπου διαπιστώθηκε ότι υπέστη κάταγμα στο αριστερό χέρι και κρατήθηκε για νοσηλεία.

Σε μια άλλη εξέλιξη, πυροσβεστικό όχημα του Τμήματος Δασών, που ασχολείτο με την κατάσβεση της πυρκαγιάς, τυλίχτηκε στις φλόγες, με αποτέλεσμα να καταστραφεί ολοσχερώς.