Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Κύπρος: Ανακρίνεται ο 33χρονος για το διπλό φονικό - Ψάχνουν τον δεύτερο δράστη οι Αρχές



Την άκρη του νήματος σχετικά με το αποτρόπαιο έγκλημα που ταλανίζει την Κύπρο φαίνεται πως έχουν βρει οι ανακριτικές Αρχές, με βάση τον 33χρονο που συνελήφθη την Τετάρτη στην Αγία Νάπα και αναμένεται να ρίξει φως στην υπόθεση με τις καταθέσεις του.

Η στιγμή της σύλληψης του 33χρονου

syllipsi-33xronousyllipsi-33xronou1

Το βράδυ της Πέμπτης ο ύποπτος, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, οδηγήθηκε ενώπιον των ανακριτών ώστε να καταθέσει όσα ξέρει για την στυγνή δολοφονία του ζευγαριού. 

Παράλληλα, σήμερα το πρωί ο 33χρονος θα μεταβεί στο αρχηγείο της αστυνομίας μαζί με τους ανακριτές, εκεί όπου βρίσκεται το όχημα του, προκειμένου να εντοπιστούν τα δύο σημειωματάρια στα οποία αναφέρθηκε ο 33χρονος και σύμφωνα με τον ίδιο περιέχουν πολλά στοιχεία για τον διπλό φόνο.

Ο ύποπτος είχε εντοπιστεί να κυκλοφορεί στην περιοχή ενώ σε έρευνα στο σπίτι του δεν βρέθηκε κάτι ενοχοποιητικό. Ωστόσο συνδέθηκε με DNA με αντικείμενα που βρέθηκαν στον τόπο του εγκλήματος. Είπε ότι ξέρει τι έγινε το βράδυ του φόνου και σχεδιαζόταν τα τελευταία 5 χρόνια. 

Παράλληλα, κατέθεσε ότι ξέρει ποιοι εμπλέκονται. Ανακρινόμενος είπε ότι το 2012 είχε πάει στο σπίτι της οδού Ζαλόγγου για να κάνει κάποιες δουλειές και από τότε άρχισε να σχεδιάζει τον φόνο.

Επιπροσθέτως, θέμα ωρών θεωρείται και δεύτερη σύλληψη για τη στυγερή δολοφονία. Πρόκειται για το πρόσωπο που φορούσε κουκούλα και μπήκε στο σπίτι από την κουζίνα, ζητώντας από τον 15χρονο γιο της οικογένειας να ανοίξει την πόρτα στον δέυτερο δράστη. Ο 15χρονος περιέγραψε τους δύο δράστες. Όπως είπε στους ανακριτές τον κλείδωσαν στην αποθήκη και ο ένας εκ των δύο του είπε πως δεν θα τον πειράξει γιατί έχει και αυτός μικρό γιο. Διαπιστώθηκε ότι από το σπίτι έλειπε το πορτοφόλι του Γ. Χατζηγεωργίου και οι 
πιστωτικές του κάρτες. Ο 15χρονος θα κληθεί να αναγνωρίσει τον 33χρονο σε αναγνωριστική παράταξη.

Τι υποστήριξε στην ανάκριση ο 33χρονος

Σύμφωνα με τον επικεφαλής των ανακρίσεων της υπόθεσης, υπεύθυνο του ΤΑΕ Λευκωσίας Κουμέτο Κουμέτου, ο οποίος παρουσίασε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας το αίτημα της Αστυνομίας για κράτηση του 33χρονου, ο ύποπτος συνελήφθη χθες βράδυ στην Αγία Νάπα και κατά τη σύλληψη αρκέστηκε να πει μόνο ένα «μάλιστα».

Ακολούθως οδηγήθηκε στα γραφεία του ΤΑΕ Λευκωσίας όπου ανακρινόμενος ανέφερε ότι θέλει να πει όλα όσα ξέρει για την υπόθεση.

«Τούτο που έγινε σχεδιάζεται τα τελευταία πέντε χρόνια», είπε στους ανακριτές ο 33χρονος ο οποίος παρουσιάστηκε στο δικαστήριο χωρίς δικηγόρο και χωρίς να φέρει καμία ένσταση στο αίτημα της Αστυνομίας για κράτηση του. «Περιμένω να δώσω κατάθεση για να σας τα πω», ανέφερε ο ύποπτος στην Αστυνομία.

Σύμφωνα με τον κ. Κουμέττου, κατά τη διάρκεια των εξετάσεων εξασφαλίστηκε γραπτή μαρτυρία ότι ο ύποπτος την Τρίτη 17/9/2018 είπε σε συγγενικό του πρόσωπο: «Aύριο εν να είμαι πλούσιος τζαι ε να γοράσω ούλλα τα σπίτια δαμέ τζαι εν να σας φκάλω έξω που το σπίτι».

Σε ερώτηση του συγγενικού του προσώπου που θα βρει τα λεφτά, ο ύποπτος απάντησε: «θα πάω να κάμω μια δουλειά, ε σίουρη τούτη η δουλειά γιατί έχουμε άνθρωπο που τη μέσα μερκά. Ε να έχει άνθρωπο μέσ’ στο σπίτι τζαι ε να μας βοηθήσει».

Σύμφωνα με μαρτυρία που κατέχει η Αστυνομία, στις 18/4/18 ο ύποπτος έφυγε από το σπίτι του γύρω στις 21.30 και επέστρεψε στις 04.40 στις 19/4/2018 όπου πήρε το αυτοκίνητο του παππού του και έφυγε. Από τις εξετάσεις στο αυτοκίνητο του εντοπίστηκαν δύο σημειωματάρια στα οποία ο ύποπτος έγραψε όλα τα γεγονότα της παρούσας υπόθεσης, όπως είπε στο δικαστήριο ο Επικεφαλής των ανακριτών της υπόθεσης.

Ο Υπεύθυνος του ΤΑΕ είπε ότι ο ύποπτος ανέφερε κατά την ανάκριση του ότι ξέρει το σπίτι αυτό από το 2012 όταν πήγε και έκανε κάποιες δουλειές στα παράθυρα.

Είπε επίσης ότι ο ύποπτος υποβλήθηκε σε ιατροδικαστική εξέταση όπου διαπιστώθηκε ότι φέρει εκδορές στα χέρια και σε άλλα μέρη του σώματος του τα οποία χρονολογούνται μεταξύ 5-7 ημερών.