Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Κύπρος: Αγωνία για τη βαλίτσα της φρίκης – Τι θα γίνει αν δεν εντοπιστεί στην Κόκκινη Λίμνη



Την Τρίτη, σύμφωνα με τις πληροφορίες, φεύγει από την Κύπρο το sonar καθώς η σάρωση των δύο λιμνών έχει ολοκληρωθεί.

Με κορυφωμένη την αγωνία και τα βλέμματα όλων στραμμένα στην «Κόκκινη Λίμνη» συνεχίζονται για μία ακόμα μέρα οι έρευνες για εντοπισμό της τρίτης βαλίτσας που περιέχει την σορό της Maricar Valdez Arquiola. Σύμφωνα με την υπόδειξη του 35χρονου καθ’ ομολογία κατά συρροή δολοφόνου, Νίκου Μεταξά, η βαλίτσα της φρίκης βρίσκεται εκεί.

Οι έρευνες διεξάγονται σε διάδρομο που χωροθετήθηκε με βάση τις υποδείξεις σκηνών από τον 35χρονο, ωστόσο, όπως αναφέρει η Καθημερινή Κύπρου, οι τόνοι λάσπης που καθιστούν την ορατότητα στο βυθό της λίμνης μηδενική είναι μεγάλο εμπόδιο.

Αν δεν εντοπιστεί η βαλίτσα με το πτώμα

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα γνωστά, αν η βαλίτσα δεν εντοπιστεί μέχρι τη Δευτέρα, οι έρευνες θα συνεχιστούν με δύο δύτες ταυτόχρονα, καθώς η εταιρεία που τις υποστηρίζει θα έχει στη διάθεσή της άλλες δύο στολές.

Την Τρίτη, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες που επικαλείται το δημοσίευμα, φεύγει από την Κύπρο το sonar, καθώς η σάρωση των δύο λιμνών έχει ολοκληρωθεί και δεν έχει να προσφέρει περισσότερα στις έρευνες.

Αν στην «Κόκκινη Λίμνη» δεν εντοπιστεί η βαλίτσα εντός του διαδρόμου που χωροθετήθηκε, θα κληθούν εκ νέου να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους τοπογράφοι, οι οποίο θα χωροθετήσουν νέα σημεία ερευνών με βάση τις καταγραφές του sonar.