Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Κυπριακό: Διαψεύδει η Λευκωσία τα περί ετοιμότητας του γ.γ. ΟΗΕ να καταθέσει περίγραμμα λύσης



Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Βίκτωρας Παπαδόπουλος, διέψευσε την αναφορά του γγ του ΑΚΕΛ, Άντρου Κυπριανού, περί ετοιμότητας του γενικού γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών να καταθέσει περίγραμμα λύσης του Κυπριακού.

Διερωτήθηκε μάλιστα, πώς είναι δυνατόν για το ναυάγιο των συνομιλιών στο Κραν Μοντανά να φταίει και η ελληνοκυπριακή και η τουρκική πλευρά.

Σε δηλώσεις στο ΡΙΚ, ο κ. Παπαδόπουλος έκανε λόγο για «προεκλογικό κατηγορώ» του κ. Κυπριανού κατά του Προέδρου Αναστασιάδη.

Ο Βίκτωρας Παπαδόπουλος χαρακτήρισε ανακριβή τα στοιχεία που παρέθεσε ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ στο θέμα των εγγυήσεων, της ασφάλειας και της αποχώρησης των τουρκικών στρατευμάτων.

Ο κ. Κυπριανού χαρακτήρισε επικίνδυνη την τουρκική προσέγγιση, ότι έχει λήξει η διαδικασία των διαπραγματεύσεων για επίλυση του Κυπριακού.

Είναι απαράδεκτη, είπε, η στάση της τουρκικής πλευράς, αλλά, υποστήριξε, «αυτό δεν μας αθωώνει». Σύμφωνα με τον κ. Κυπριανού, η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν ήταν καλά προετοιμασμένη.

«Έπρεπε να πάμε (στο Κραν Μοντανά) με στόχο να στριμώξουμε την τουρκική πλευρά κάτω από την πίεση της διεθνούς κοινότητας, η οποία στήριζε τη θέση για μηδέν επεμβατικά δικαιώματα και εγγυήσεις και χρονοδιάγραμμα αποχώρησης των στρατευμάτων».