Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Καταδίκασαν 70χρονο που έκλεψε ένα κομμάτι κοτόπουλο για το άρρωστο εγγόνι του!



Μπορεί οι αριθμοί να ευημερούν πλέον στην Κύπρο, η οποία αρχίζει και βρίσκει ξανά τον "βηματισμό" της στις διεθνείς αγορές, ωστόσο κάπου εκεί έξω υπάρχουν συμπολίτες μας οι οποίοι ακόμα υποφέρουν και αντιμετωπίζουν δυσεπίλυτα προβλήματα, που τους ωθούν σε πράξεις απελπισίας, ακόμα και στην παρανομία.

Ο 70χρονος παππούς βρέθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας για την κλοπή ενός φιλέτου κοτόπουλου αξίας 6 ευρώ και 40 σεντς από υπεραγορά της πόλης. Το φιλέτο αυτό ο παππούς το προόριζε για το πάσχον από διαβήτη εγγόνι του, του οποίου την επιμέλεια έχει ο ίδιος.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης», ο 70χρονος κατά την υπεράσπισή του στο δικαστήριο ανέφερε μεταξύ άλλων πως η σύνταξή του είχε καθυστερήσει να του αποσταλεί, μη έχοντας πλέον άλλα χρήματα για να πληρώσει για το φιλέτο του κοτόπουλου, κλέβοντάς το εξ ανάγκης...

Έγινε ωστόσο αντιληπτός, με αποτέλεσμα να διωχθεί ποινικά, κατόπιν αποφάσεως και της Γενικής Εισαγγελίας, με τον ηλικιωμένο να παραδέχεται την ενοχή του και απολογούμενος ζήτησε την επιείκεια του Δικαστηρίου.

Σύμφωνα με τα παραδεκτά γεγονότα της υπόθεσης ενώπιον του Δικαστηρίου, ο 70χρονος επισκέφθηκε το ράφι με τα κοτόπουλα, σήκωσε την μπλούζα του και τοποθέτησε το κλοπιμαίο προϊόν μπροστά στο παντελόνι του. Κατά την έξοδό του όμως έγινε αντιληπτός από υπάλληλο της υπεραγοράς και ο 70χρονος αμέσως έβγαλε το κλοπιμαίο από το παντελόνι του και το παρέδωσε.

Ο ίδιος απεθυνόμενος προς το δικαστήριο ανέφερε: «Ήταν μια στιγμή ντροπής για μένα. Δεν πληρώθηκα τη σύνταξη μου για να μπορώ να πληρώσω. Αγανάκτησα και πήγα κι έκλεψα. Το εγγόνι μου πάσχει από διαβήτη και τρώει μόνο κοτόπουλο. Λυπόμουν να μείνει νηστικό».

Το δικαστήριο εν τέλει του επεδίκασε πρόστιμο 250 ευρώ.