Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Η Κύπρος στέλνει στην Ελβετία τους ύποπτους για τρομοκρατία



Στη χώρα προέλευσής τους την Ελβετία αναμένεται να σταλούν οι έξι αλλοδαποί που  βρίσκονται υπό περιορισμό στο αεροδρόμιο Λάρνακας, από το βράδυ του Σαββάτου, καθώς υπάρχουν σοβαρές υπόνοιες ότι σχετίζονται με ζητήματα τρομοκρατίας.

Πρόκειται για έξι γαλλόφωνους, πέντε τουρκικής καταγωγής και έναν αλγερινής, ηλικίας 25 έως 32 χρόνων, οι οποίοι έφθασαν στην Κύπρο από την Ελβετία.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Ιωνάς Νικολάου, σε δηλώσεις στο κρατικό ραδιόφωνο του ΡΙΚ, ανέφερε ότι οι ανακρίσεις των υπόπτων έχουν ολοκληρωθεί και πιθανότατα σήμερα οι έξι άνδρες θα επιστρέψουν στην Ελβετία.

Σύμφωνα με μήνυμα της Ιντερπόλ, τρεις από αυτούς συνδέονται με ισλαμικές οργανώσεις. Ωστόσο, ο κ. Νικολάου δήλωσε ότι με βάση πληροφορίες που αντάλλαξαν οι κυπριακές αρχές ασφαλείας με τις αντίστοιχες υπηρεσίες άλλων χωρών, κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι και οι έξι είναι ύποπτοι για τέτοιες διασυνδέσεις.

Ο κ. Νικολάου επισήμανε ότι εντείνονται διαρκώς τα μέτρα ασφάλειας στα αεροδρόμια και στα λιμάνια της Δημοκρατίας, προσθέτοντας ότι η συνεργασία των κυπριακών αρχών με άλλα κράτη είναι συνεχής.