Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Χειρουργείται εσπευσμένα ο Πρόεδρος της Κύπρου Ν. Αναστασιάδης ΕΙΚΟΝΕΣ



Σε ιδιωτική κλινική της Λεμεσού μεταφέρθηκε το πρωί του Σαββάτου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, μετά από τραυματισμό στο πόδι και αναμένεται να χειρουργηθεί γύρω στις 15.30 το απόγευμα. Σύμφωνα με δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης είχε σήμερα ατύχημα στη Λεμεσό, κατά το οποίο υπέστη υποκεφαλικό κάταγμα δεξιού μηρού και θα χειρουργηθεί σήμερα. Η κατάσταση της υγείας του δε διατρέχει οποιονδήποτε κίνδυνο».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ακυρώνεται η συμμετοχή του Προέδρου στο αυριανό έκτακτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και η Κυπριακή Δημοκρατία θα εκπροσωπηθεί από τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

 
 
 Στο πλευρό του βρίσκονται από την πρώτη στιγμή η οικογένεια του και συνεργάτες του, μεταξύ των οποίων ο Βίκτωρας Παπαδόπουλος, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Σαββίδης, o Yπουργός Υγείας, Κωνσταντίνος Ιωάννου και μέλη της προεδρικής φρουράς.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη, Μουσταφά Ακιντζί είχε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, το μεσημέρι του Σαββάτου, από την ιδιωτική κλινική στη Λεμεσό όπου νοσηλεύεται, μετά τον τραυματισμό του.

Μετά την ενημέρωση του για τον τραυματισμό του Προέδρου o Μουσταφά Ακιντζί, επικοινώνησε μαζί του και του ευχήθηκε, ενώ οι δύο άντρες συμφώνησαν ότι θα είναι σε επικοινωνία και μετά την ανάρρωση του Προέδρου θα διαβουλευθούν τα επόμενα βήματα για επανέναρξη του διαλόγου.

 

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από οικείους του Προέδρου το ατύχημα συνέβη όταν ο Πρόεδρος παραπάτησε σε σκαλιά.

Πηγή: philenews