Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Γεμίζει και την Κύπρο με λαθρομετανάστες ο Ερντογάν: Τους στέλνει αεροπορικώς από την Κωνσταντινούπολη..



Συναγερμός έχει σημάνει στην Κύπρο για το μεταναστευτικό, καθώς, έχει βρεθεί σε μια πρωτοφανή εισροή, ανθρώπων που φθάνουν από την Τουρκία.
Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, Κωνσταντίνο Πετρίδη, η μεγαλόνησος βρίσκεται μπροστά σε μία εκκολαπτόμενη κρίση.

Η Κύπρος δέχεται κατά κύματα μετανάστες, οι οποίοι αντιστοιχούν στο 4% του πληθυσμού ενώ το ποσοστό στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι κάτω από 0,5%, με αποτέλεσμα να προκύπτουν σοβαρότατοι κίνδυνοι σε πολλά και διαφορετικά επίπεδα, μεταξύ των οποίων σε εθνικό και οικονομικό επίπεδο, σε θέματα ασφάλειας και υγείας.

Η Τουρκία στέλνει τόσο από τη θάλασσα όσο και από τα κατεχόμενα παράνομους μετανάστες, οι οποίοι μόλις εισέλθουν στο κυπριακό έδαφος ζητούν άσυλο, ώστε να διασφαλίσουν την είσοδο τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από το slpress.gr, το καθεστώς Ερντογάν, στέλνει τους μετανάστες αεροπορικώς από την Κωνσταντινούπολη. Τους παραχωρεί βίζα διάρκειας τριών ημερών και τους κατευθύνει στη γραμμή Αττίλα και τους διοχετεύει στις ελεύθερες περιοχές.

Σήμα κινδύνου από την Κύπρο

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση η Κύπρος εκπέμπει σήμα κινδύνου και τα Υπουργεία Εσωτερικών, Εργασίας, Άμυνας και Δικαιοσύνης βρίσκονται σε συναγερμό λαμβάνοντας μέτρα και ετοιμάζοντας σχέδιο για την αντιμετώπιση της κρίσιμης κατάστασης.

Σε μία μακρά συνεδρία που διήρκεσε πέραν των τριών ωρών, οι τέσσερις Υπουργοί ενημέρωσαν τους βουλευτές για τους κινδύνους που απορρέουν από τις αυξημένες ροές παράτυπων μεταναστών.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών πολύ σύντομα θα κατατεθούν νομοσχέδια στη βουλή για αντιμετώπιση του θέματος, ενώ γίνονται ενέργειες για την εξασφάλιση οικονομικών πόρων από την Κομισιόν.