Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Το Brexit στέλνει Βρετανούς δισεκατομμυριούχους στην Κύπρο..



Δημοσίευμα του Reuters, το οποίο επικαλείται έγγραφα της Κυπριακής Δημοκρατίας, αναφέρει ότι Βρετανοί επιχειρηματίες πήραν κυπριακή υπηκοότητα λόγω της εξόδου της Βρετανίας από την ΕΕ.

 Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα, που επικαλείται το sigma live, μέσα στη λίστα των Βρετανών που πήραν κυπριακή υπηκοότητα βρίσκεται ο δισεκατομμυριούχος Alan Howard και ο πρώην επικεφαλής των Lehman Brothers, Jeremy Isaacs. Το υπουργείο Εσωτερικών της Κύπρου συνέστησε να εγκριθούν οι αιτήσεις των δύο ανδρών, σύμφωνα με τα κυβερνητικά έγγραφα που επικαλείται το Reuters.

Ότι ορισμένοι Βρετανοί που έκαναν καριέρα πάνω στην «αξιολόγηση κινδύνου» έχουν υποβάλει αίτηση για δεύτερο διαβατήριο μπορεί να υποδηλώνει την απώλεια της εμπιστοσύνης στην οικονομία της Βρετανίας μετά την έξοδό της από την ΕΕ. Μάλιστα, πηγές που ασχολούνται με τα διαβατήρια αναφέρουν στο ίδιο δημοσίευμα ότι βλέπουν ένα κύμα αιτημάτων από τους Βρετανούς να βρουν τρόπους για να διατηρήσουν την ιθαγένεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Το Brexit είναι ο μόνος παράγοντας που οδηγεί σε αυτό», λέει ο Paul Williams, διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας La Vida Golden Visas. Το δικαίωμα να ζει κάποιος, να εργάζεται, να σπουδάζει ή να ιδρύει επιχειρήσεις παντού στην Ευρώπη, λέει ο Williams, «θα αλλάξει άρδην με το Brexit».