Πέμπτη 25 Απριλίου 2024 -

Αναγκαία θεωρείται η ακτοπλοϊκή σύνδεση Λεμεσού - Πειραιά



Είναι πραγματικότητα ότι τόσο οι Κύπριοι όσο και οι Έλληνες αλληλοεπισκέπτονται τις δύο χώρες και πολλοί είναι που θέλουν να έχουν την ευκαιρία να τις επισκεφθούν μέσω των λιμένων.

Σύμφωνα με το διαδικτυακό ψήφισμα το οποίο αν και βρίσκεται εδώ και καιρό στο διαδίκτυο τις τελευταίες ημέρες άρχισε να παίρνει περισσότερη απήχηση (αφού συνέπεσαν και οι καλοκαίρινες διακοπές) πολλοί είναι που θεωρούν ότι υπάρχει περιθώριο για ακτοπλοική σύνδεση.

Όπως αναφέρουν «Οι δυνατότητες υπάρχουν εφόσον, ως γνωστόν, τα λιμάνια που διαθέτουμε είναι πλέον από τα πιο αξιόπιστα λιμάνια της Μεσογείου.

Αρχικά αυτό θα επιφέρει οικονομικά οφέλη γενικά σε όλα τα νησιά και περιοχές που θα μπορούν να συνδέονται ακτοπλοϊκά και ταυτόχρονα θα βοηθά και τους Κυπρίους να βρίσκονται πιο κοντά στα ελληνικά νησιά πηγαίνοντας απευθείας στον προορισμό τους και με λιγότερα έξοδα, εξαιρουμένων των οργανωμένων κρουαζιέρων και χωρίς να θέλουμε να επηρεάσουμε τα συμφέροντα αυτών».

Υπάρχει επίσης αναφορά στο διαδικτιακό ψήφισμα ότι η σύνδεση αυτή σε περιόδους οικονομικής κρίσης θα ανακουφίσει οικονομικά αρκετά άτομα παρέχοντας τους θέσεις εργασίας, τόσο σε Κύπρο όσο και στην Ελλάδα.

Το ψήφισμα καταλήγει στο ότι «τα οφέλη θα είναι: Αύξηση τουριστών σε Ελλάδα και Κύπρο, ανταγωνισμός ακτοπλοϊκών και αεροπορικών εταιρειών και συνεπώς μείωση τιμών εισιτηρίων».

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρόλο που δημοσιογραφικές πληροφορίες ανέφεραν ότι ο Υπουργός Συγκοινωνιών κ. Μάριος Δημητριάδης το πάλεψε για την ακτοπλοική σύνδεση Κύπρου - Ελλάδας βρίκε μπροστά του κλειστές πόρτες αφού οι εταιρείες θεωρούν οικονομικά ασύμφερη την σύνδεση.

Επίσης αξίζει να τονιστεί ότι το τελευταίο δρομολόγιο που έγινε μεταξύ Λεμεσού και Πειραιά πραγματοποιήθηκε το 2000.