Τετάρτη 17 Απριλίου 2024 -

Ζελένσκι: 258 βομβαρδισμοί του ρωσικού στρατού στη Χερσώνα την τελευταία εβδομάδα



Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι (φωτογραφία, επάνω, από το Facebook) έκανε λόγο για 258 βομβαρδισμούς του ρωσικού στρατού σε περίπου 30 οικισμούς της Χερσώνας (νότια) την τελευταία εβδομάδα.

Συνεχίζουν τα πλήγματα

Στο καθιερωμένο βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, ο Ζελένσκι είπε ότι οι εισβολείς κατέστρεψαν επίσης ένα αντλιοστάσιο που τροφοδοτούσε με νερό την πόλη Μικολάιφ, στα βορειοδυτικά της Χερσώνας.

Στις αρχές του μήνα, τα ρωσικά στρατεύματα αποχώρησαν από τη δυτική όχθη του ποταμού Δνείπερου, αλλά μετά την ανασυγκρότησή τους στην αντίπερα όχθη συνέχισαν τα πλήγματα σε πόλεις και χωριά της περιφέρειας, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

 

«Δεν θα ησυχάσουν»

Ο ουκρανός πρόεδρος σε άλλο μήνυμά του προχθές Κυριακή είχε δηλώσει ότι η Ρωσία θα συνεχίσει τα πυραυλικά πλήγματα εναντίον υποδομών της Ουκρανίας και ότι η αντιαεροπορική άμυνα και οι πολίτες θα πρέπει να συνεργαστούν για ν’ αντέξουν.

«Αντιλαμβανόμαστε ότι οι τρομοκράτες σχεδιάζουν νέα πλήγματα. Το ξέρουμε», δήλωσε ο κ. Ζελένσκι και πρόσθεσε: «Oσο έχουν πυραύλους, δυστυχώς δεν θα ησυχάσουν».

Προέβλεψε, επίσης, ότι η τρέχουσα εβδομάδα ίσως αποδειχθεί εξίσου δύσκολη με την προηγούμενη, όταν πλήγματα στις υποδομές ηλεκτροδότησης προκάλεσαν τις πιο εκτεταμένες διακοπές αφότου άρχισε η ρωσική εισβολή στην ουκρανική επικράτεια την 24η Φεβρουαρίου.