Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Υποπτος για εμπλοκή στο πραξικόπημα του 2016 στην Τουρκία ο Αρντά Τουράν



Η τουρκική εφημερίδα Vatan αναφέρει πως η Γενική Εισαγγελία της Κωνσταντινούπολης ερευνά τη συμμετοχή του άσου της Μπασακσεχίρ στην απόπειρα πραξικοπήματος του καλοκαιριού του 2016.

Ο λόγος της εμπλοκής του 31χρονου στην εν λόγω ιστορία έχει να κάνει με την πιθανότητα σύνδεσής του με την οργάνωση οργάνωση FETO, με τις Αρχές να υποπτεύονται ότι o πρώην παίκτης της Ατλέτικο Μαδρίτης υπήρξε μέλος της.

Ο Τουράν δεν είναι ο μόνος που βρίσκεται στο «ραντάρ» των Αρχών. Το ίδιο συμβαίνει και με τον συμπαίκτη του στην Μπασεκσεχίρ, Εμρέ Μπελόζογλου, τον πρώην ποδοσφαιριστή, Οκάν Μπουρούκ, και τον πρώην τεχνικό διευθυντή της Μπούρσασπορ, Μπουλέντ Κορκμάζ.

Η Εισαγγελία υποπτεύεται ότι λειτούργησαν ως συνεργοί με αυτούς που επιμελήθηκαν της απόπειρας πραξικοπήματος το βράδυ της 15ης Ιουλίου του 2016 και αναμένεται να τους καλέσει άμεσα για καταθέσεις. Έξι Τούρκοι ποδοσφαιριστές αντιμετωπίζουν ήδη παρεμφερείς κατηγορίες, με το ενδεχόμενο ποινής φυλάκισης έως και 22,5 ετών να είναι υπαρκτό για εκείνους.

Αυτά, τη στιγμή που ο Τουράν κινδυνεύει με 12,5 χρόνια φυλάκισης, ελέω κατηγοριών για σεξουαλική παρενόχληση, σωματική βία, οπλοχρησία και οπλοκατοχή δίχως άδεια, σκόπιμη σωματική βλάβη, διατάραξη κοινής ησυχίας και φθορά ξένης περιουσίας.