Τετάρτη 24 Απριλίου 2024 -

Ξεσπά ο γιατρός του Τζοκοβιτς που ζει στην Κύπρο και τον βοήθησε να φτάσει στο απόγειο του - «Είναι παράλογο»



Ο γιατρός που θεωρείται ότι βοήθησε τον Νόβακ Τζόκοβιτς να φτάσει στο απόγειο της καριέρας του στο τένις επέκρινε την Αυστραλία για τους χειρισμούς της σε σχέση με τον Σέρβο σταρ, επισημαίνοντας ότι είναι «κάτι περισσότερο από υγιής».

 «Είναι παράλογο κάποιος που έχει τη βέλτιστη υγεία να αποτελεί απειλή για τη δημόσια υγεία», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Δρ Igor Cetojevic, ένας Σέρβος γεννημένος στη Βοσνία που ζει τώρα στην Κύπρο.

Ο Cetojevic, ο οποίος βρισκόταν για ένα χρόνο σε περιοδεία με τον Τζόκοβιτς μέχρι το 2011, όταν κέρδισε για πρώτη φορά το Wimbledon και έγινε νούμερο ένα στον κόσμο, είπε ότι ο τενίστας έτυχε άδικης αντιμετώπισης.

«Πώς μπορεί ένας σούπερ υγιής άντρας να είναι απειλή για το Australian Open», είπε ο 60χρονος γιατρός.

«Είναι πολιτικό ζήτημα, αρχίζει από την πολιτική, και τίποτε άλλο», είπε ο Cetojevic, ο οποίος περιγράφει τον εαυτό του ως εξειδικευμένο γιατρό που χρησιμοποιεί ενεργειακή ιατρική, κινεζική ιατρική και μια ολιστική προσέγγιση για τη θεραπεία.

Στο βιβλίο του «Serve to Win» το 2013, ο Τζόκοβιτς αποκάλυψε πώς η αλλαγή της διατροφής του με τη συμβουλή του Cetojevic τον είχε βοηθήσει να φτάσει στην κορυφή.

«Είμαστε σαν όργανα ακριβείας», έγραψε ο Τζόκοβιτς στο βιβλίο που αποκαλύπτει τη δίαιτα χωρίς γλουτένη και το πρόγραμμα φυσικής κατάστασης που άλλαξαν την καριέρα του.

Ερωτηθείς εάν η απόδοση του Τζόκοβιτς θα επηρεαζόταν αν έκανε εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, είπε: «Σίγουρα».

 «Αν έχεις το καλύτερο αυτοκίνητο για τη Formula 1 και βάλεις λάθος βενζίνη μέσα, τι θα γίνει;» είπε ο γιατρός, προσθέτοντας ότι ο Τζόκοβιτς κατάλαβε αυτή την αναλογία από τη δική του εμπειρία.

«Σέβεται τον εαυτό του, είναι συνειδητοποιημένος και έξυπνος άνθρωπος και μαθαίνει από τα λάθη του αλλά και από τις καλές του επιλογές. Ευτυχώς που με γνώρισε πριν από 10 χρόνια, άλλαξε η ζωή του».

Ο Cetojevic είπε ότι παραμένει σε επαφή με τον Τζόκοβιτς "από καιρό σε καιρό", αλλά αρνήθηκε να αποκαλύψει εάν είχαν κάποια επαφή τις τελευταίες ημέρες.

«Είμαι πάντα σε επαφή με καλούς φίλους... εξαρτάται από τον χρόνο και τις ανάγκες», είπε.

«Είμαι χαρούμενος που η διάθεση του είναι στα ύψη και που τα πόδια του είναι στο έδαφος και είναι υγιής».