Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

WSJ: Ο Μπάιντεν σταμάτησε τη δεύτερη επίθεση στη Συρία γιατί άμαχοι ήταν κοντά στον στόχο



Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν φέρεται να ακύρωσε τελευταία στιγμή μια δεύτερη επίθεση στη Συρία όταν έμαθε ότι άμαχοι βρίσκονταν κοντά στον στόχο.

Συγκεκριμένα η Wall Street Journal αναφέρει ότι ο Μπάιντεν ακύρωσε τη δεύτερη επίθεση περίπου 30 λεπτά προτού πέσουν οι βόμβες, αφού ο σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας, Τζέικ Σάλιβαν, τον ενημέρωσε ότι μια γυναίκα και παιδιά είχαν φτάσει  κοντά σε έναν από τους στόχους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Μπάιντεν είχε αρχικά προγραμματίσει να διατάξει δύο διαφορετικές αεροπορικές επιδρομές στη Συρία την περασμένη εβδομάδα, αλλά τελικά αναγκάστηκε να αλλάξει πορεία αφού έλαβε πληροφορίες της τελευταίας στιγμής ότι άμαχοι πολίτες ήταν κοντά στην περιοχή. 

Έτσι, έχοντας στη διάθεσή του τις νέες πληροφορίες, ο Μπάιντεν ακύρωσε το δεύτερο μισό της αποστολής, αφού ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν φέρεται να πρότεινε την επίθεση εναντίον μόνο ενός στόχου.

Οι επιθέσεις αυτές πραγματοποιήθηκαν ως απάντηση στην πυραυλική επίθεση στο Ερμπίλ του Ιράκ που έγινε στις 15 Φεβρουαρίου, η οποία σκότωσε έναν  εργολάβο και τραυμάτισε επτά Αμερικανούς, καθώς και ως απάντηση σε εκείνη της 20ής Φεβρουαρίου στην αεροπορική βάση Μπαλάντ.