Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

WEF: Δεν θα γίνει στο Νταβός η ετήσια σύνοδος, μετατέθηκε για το καλοκαίρι



Στην Ελβετία το καλοκαίρι του 2021 και όχι στο χιονοδρομικό κέντρο του Νταβός, θα πραγματοποιηθεί η ετήσια συνάντηση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, όπως ανακοίνωσαν χθες οι διοργανωτές. Το καντόνι του Νιντβάλντεν βρίσκεται σε συνομιλίες με τους διοργανωτές για να φιλοξενήσει τη συνάντηση, με το θέρετρο του Μπουέργκενστοκ να εμφανίζεται επίσης ως υποψήφιο, όπως ανέφερε η Λουζέρνερ Ζετούνγκ την Τρίτη.

Ο Γιάν Ζόπφ, εκπρόσωπος του Φόρουμ, νωρίτερα χθες επιβεβαίωσε τις αναφορές του ελβετικού ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού SRF και της εφημερίδας Suedostschweiz ότι η συγκέντρωση των παγκόσμιων επιχειρηματικών και οικονομικών ηγετών θα μεταφερθεί από τη συνήθη τοποθεσία της. Η νέα τοποθεσία θα ανακοινωθεί τις επόμενες εβδομάδες, είπε.

Λόγω της πανδημίας, το WEF έχει ήδη αναβάλει την φετινή εκδήλωση, η οποία προσελκύει χιλιάδες κόσμου, συμπεριλαμβανομένων του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, η οποία έχει προγραμματισθεί για τις αρχές του καλοκαιριού και όχι για τον Ιανουάριο.

Για την πόλη του Νταβός, η ακύρωση αυτή είναι ένα πλήγμα επειδή τα εστιατόρια, τα μπαρ και τα ξενοδοχεία θα χάσουν έναν σημαντικό αριθμό επισκεπτών.

Μελέτη του Πανεπιστημίου του Σαιντ Γκάλεν, εκτιμά ότι η σύνοδος του 2017 απέφερε περί των 60 εκατ. ελβετικών φράγκων (66 εκατ. δολάρια) σε έσοδα, για την οικονομία του Νταβός και περίπου 2 εκατ. φράγκα σε φορολογικά έσοδα.

Ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ πραγματοποιείται αλλού. Το 2002 μεταφέρθηκε στη Νέα Υόρκη ως ένδειξη αλληλεγγύης μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.