Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Βυθισμένο χωριό-φάντασμα που εγκαταλείφθηκε το 1947 θα αναδυθεί ξανά μέσα από λίμνη..EIKONEΣ-ΒΙΝΤΕΟ



Το μεσαιωνικό χωριό Φάμπρικα ντι Καρέτζινε στην Ιταλία, που βρίσκεται κάτω από 34 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού, όντας εγκαταλελειμμένο από το 1947, ετοιμάζεται να αναδυθεί για πρώτη φορά από το 1994. Αντίστοιχο χωριό έχουμε και στην Ελλάδα!

 Πόλο έλξης για χιλιάδες τουρίστες αναμένεται να αποτελέσει μέσα στο 2021 και πάλι το μεσαιωνικό χωριό Φάμπρικα ντι Καρέτζινε στην Ιταλία, που βρίσκεται κάτω από 34 εκατομμύρια κυβικά μέτρα νερού!

Το χωριό του 13ου αιώνα -που μάλλον πόλη θεωρούνταν τότε- βρίσκεται στην επαρχία Λούκα της Τοσκάνης και εγκαταλείφθηκε από τους κατοίκους του το 1947, καθώς, λόγω της κατασκευής φράγματος στον ποταμό Έντρον εκείνη τη χρονιά, η τεχνητή λίμνη Βάλι, που βρίσκεται δίπλα, πλημμύρισε, με αποτέλεσμα οι άνθρωποι να αναγκαστούν να μετακομίσουν.

Το Φάμπρικα ντι Καρέτζινε, λοιπόν, ετοιμάζεται να αναδυθεί ξανά μέσα από τα νερά, καθώς η εταιρεία Enel, που διαχειρίζεται το φράγμα, ανακοίνωσε πως η λίμνη θα αποστραγγιστεί ξανά το 2021 για λόγους συντήρησης, φέρνοντας και πάλι στην επιφάνεια αυτό το απόκοσμο χωριό.