Δευτέρα 02 Αυγούστου 2021 -
Ξάστερος ουρανός

31 °C

Σήμερα, 2. Αυγούστου 2021

Βροχές «έπνιξαν» τη Λευκωσία… χαλαζόπτωση κατέστρεψε καλλιέργειες στην ελεύθερη Αμμόχωστο..EIKONEΣΚΥΠΡΟΣ: Ούτε και αυτή τη φορά έλειψαν τελικά τα προβλήματα, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που έπληξαν αρκετές περιοχές του νησιού.

Κάθε φορά που οι βροχές πέφτουν έντονες… οι Κύπριοι στο ίδιο έργο θεατές.

Επίκεντρο η Λευκωσία

Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίστηκαν αυτή τη φορά στη Λευκωσία, με την Πυροσβεστική Υπηρεσία να ανταποκρίνεται σε 73 κλήσεις για βοήθεια μέχρι τις 7 και 20 το απόγευμα.

Στρόβολος, Λακατάμια, Έγκωμη και Ανθούπολη οι περιοχές που επηρεάστηκαν περισσότερο. 7 συνεργεία έτρεχαν από επεισόδιο σε επεισόδιο, ενώ κρίθηκε αναγκαίο να γίνει και ανάκληση προσωπικού. Έγιναν αντλήσεις ομβρίων υδάτων από υπόγεια οικιών και υποστατικά, απεγκλωβισμός ατόμων από ακινητοποιημένα οχήματα και άνοιγμα φρεατίων οχετών όμβριων υδάτων.

Καταστράφηκαν καλλιέργειες στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου από την χαλαζόπτωση 

Μόλις λίγα λεπτά χαλαζόπτωσης ήταν αρκετά για να καταστραφούν οι καλλιέργειες στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου.

Τις πληγείσες περιοχές επισκέφθηκε ο Επαρχιακός Γραμματέας ΕΚΑ Αμμοχώστου Γιαννάκης Γαβριήλ, ο οποίος κάνει λόγο για ολοκληρωτικές καταστροφές.

«Δυστυχώς ακόμα μια φορά έχει καταστραφεί ολοκληρωτικά η πατατοκαλλιέργεια» ανέφερε ο κ. Γαβριήλ, εξηγώντας πως η αυριανή μέρα θα δείξει πιο ξεκάθαρα το μέγεθος της καταστροφής.

«Αναμένουμε από το τμήμα Γεωργίας την άμεση καταγραφή των ζημιών ώστε να καταβληθούν άμεσα οι αποζημιώσεις, για να έχουν τη δυνατότητα οι πατατοκαλλιεργητές τουλάχιστον, να φυτέψουν ξανά τον Νοέμβρη» συνέχισε.

Αν δεν γίνει αυτό, είπε, «θα επέλθει μια ολοκληρωτική καταστροφή για τις περαιτέρω φυτείες της πατάτας, προκαλώντας αλυσιδωτά προβλήματα». Ο κ. Γαβριήλ κάλεσε το τμήμα γεωργίας να επισκεφθεί άμεσα την επαρχία, να καταγράψει τις ζημιές και να προχωρήσει στις αποζημιώσεις που προνοεί το νέο σχέδιο της γεωργικής ασφάλισης.

Οι καταστροφές σύμφωνα με τον κ. Γαβριήλ σημειώθηκαν σε ολόκληρη την επαρχία.

Κεραυνός έκαψε πάσσαλο της ΑΗΚ στη Λάρνακα. Για αρκετή ώρα περιοχές χωρίς ρεύμα 

Αρκετά ήταν τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στην ηλεκτροδότηση λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, κυρίως στις επαρχίες Λεμεσού, Λάρνακας και Αμμοχώστου.