Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Βρέθηκαν τα οστά της 9χρονης Peggy 15 χρόνια μετά την εξαφάνισή της



Μια για πάντα έσβησαν σήμερα οι ελπίδες των γονιών της Peggy Knobloch, ενός εννιάχρονου κοριτσιού που εξαφανίστηκε πριν από 15 ολόκληρα χρόνια, ότι θα ξανάβλεπαν κάποτε την κορούλα τους ζωντανή.

Η εξέταση DNA που πραγματοποιήθηκε σήμερα στα απομεινάρια της σορού ενός μικρού παιδιού, τα οποία βρέθηκαν πρόσφατα σε εξοχική περιοχή από μία κάτοικο της περιοχής που μάζευε μανιτάρια, επιβεβαίωσε ότι ανήκαν πράγματι στην μικρή τους κόρη, της οποίας τα ίχνη χάθηκαν ξαφνικά τον Μάιο του 2001, ενώ το κοριτσάκι επέστρεφε σπίτι από το σχολείο.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες από τα διεθνή ΜΜΕ, τα οστά της μικρής βρέθηκαν σε ένα δάσος στο ομόσπονδο κρατίδιο της Θουριγγίας, δίπλα σε ένα κόσμημα (πιθανόν ρολόι) το οποίο φορούσε η μικρή τη μέρα της εξαφάνισής της. Η μακάβρια αυτή ανακάλυψη, η οποία έλαβε χώρα το Σάββατο, οδήγησε σε μία εκτεταμένη έρευνα στην περιοχή με τη συμμετοχή πάνω από 100 αστυνομικών, με στόχο την αναζήτηση στοιχείων που θα μπορούσαν να αποκαλύψουν τον δράστη του εγκλήματος.

Ο Ulvi K. είχε καταδικαστεί για τη δολοφονία του κοριτσιού αλλά αναίρεσε την ομολογία του

Ωστόσο, μέχρι τώρα δεν έχει βρεθεί κανέναν αντικείμενο που θα μπορούσε να οδηγήσει τις αρχές στον δολοφόνο της μικρούλας Peggy. Η εξαφάνιση του εννιάχρονου κοριτσιού το 2001 βρισκόταν για μήνες στα πρωτοσέλιδα των γερμανικών εφημερίδων, με τις αρχές να καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να την εντοπίσουν, χωρίς ωστόσο να έχουν κάποια τύχη.

Το 2002, ένας άνδρας με νοητική υστέρηση ο οποίος ζούσε κοντά στο σπίτι της μικρής κατηγορήθηκε για τη δολοφονία της. Ο συλληφθείς καταδικάστηκε σε ισόβια το 2004, αφού ομολόγησε το έγκλημά του. Ωστόσο, 10 χρόνια αργότερα και αφού αναίρεσε την ομολογία του, η ποινή του ανατράπηκε και αφέθηκε ελεύθερος.