Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Βρετανία-Πλατινένιο Ιωβηλαίο: Τελευταία μέρα των εορτασμών – Η εμφάνιση της βασίλισσας με το αρκουδάκι Πάντιγκτον



«Γελάς και κλαις μαζί μας και, το πιο σημαντικό, ήσουν εκεί για εμάς, αυτά τα 70 χρόνια», ήταν τα λόγια του πρίγκιπα Κάρολου που απέτισε φόρο τιμής στη μητέρα του, τη βασίλισσα, στο Platinum Party στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ που προσέλκυσε τεράστια πλήθη. Πρόσθεσε ότι η εξυπηρέτηση του κόσμου ήταν αυτό που «παρακινούσε τη μητέρα μου να ξυπνάει το πρωί» και την ευχαρίστησε εκ μέρους του έθνους.

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ παρέθεσε το τραγούδι του Λούις Άρμστρονγκ «What a Wonderful World» καθώς επίσης απέτισε φόρο τιμής στο έργο της βασίλισσας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του με θέμα το περιβάλλον. Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, τον οποίο υποδέχτηκαν στη σκηνή άνθρωποι που φώναζαν «σε αγαπάμε», είπε επίσης ότι «αισθάνεται τόσο περήφανος» για τον πατέρα του, τον πρίγκιπα Κάρολο και τον παππού του, τον πρίγκιπα Φίλιππο, για το έργο τους στην υπεράσπιση του φυσικού κόσμου.

Εικόνες της Αυτής Μεγαλειότητας και του Πρίγκιπα Φίλιππου προβλήθηκαν στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ καθώς μιλούσε ο δούκας.

Η βασίλισσα που δεν παρευρέθηκε στη συναυλία του Σαββάτου, άνοιξε το σόου εμφανιζόμενη με ένα ηχογραφημένο σκετς με το διάσημο αρκουδάκι Paddington.
Χαμογελώντας στο τραπέζι άνοιξε την τσάντα της για να αποκαλύψει ότι είχε μέσα ένα σάντουιτς με μαρμελάδα, το αγαπημένο σνακ του Paddington. Η μικρού μήκους ταινία άγγιξε τις καρδιές των θεατών καθώς η γεννημένη στο Περού αρκούδα συγχαίρει τη Βασίλισσα για την αξιοσημείωτη βασιλεία της, αναφωνώντας: «Χαρούμενο Ιωβηλαίο Κυρία. Και σας ευχαριστώ για όλα». Η μονάρχης απαντά απλά: «Αυτό είναι πολύ ευγενικό».

Ο Ουιλιαμ συνοδευόταν στη συναυλία από τη σύζυγό του Κέιτ, η οποία ήταν ντυμένη στα λευκά και τα μεγαλύτερα παιδιά του ζευγαριού Σάρλοτ και Τζορτζ. Ο Χάρι και η Μεγκαν παρέμειναν στο κάστρο Ουίνσδορ. Ανάμεσα στο κοινό ήταν επίσης ο Μπόρις Τζόνσον και η σύζυγός του Κάρι.

Η φαντασμαγορική μουσική παράσταση τελείωσε στις 22.30.

Συνολικά 22.000 άτομα γέμισαν το The Mall για να απολαύσουν τραγούδια από τους Sir Elton John, George Ezra, Craig David, Duran Duran, Alicia Keys ενώ η ερμηνεία του Sir Rod Stewart στο “Sweet Caroline” ξεσήκωσε τον Πρίγκιπα William και την οικογένειά του. Την συναυλία έκλεισε η Diana Ross η οποία ανέβηκε ξανά σε σκηνή μετά από 15 χρόνια.

Η τέταρτη και τελευταία ημέρα των εορτασμών του Platinum Jubilee κυριαρχείται από την παρέλαση και τα μεγάλα γεύματα σε όλη τη χώρα.

Μετά από τους χαρούμενους εορτασμούς στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ το βράδυ του Σαββάτου, η παρέλαση των τριών χιλιομέτρων θα ξεκινήσει έξω από το Παλάτι του Γουέστμινστερ στις 14:30 ώρα Αγγλίας και θα καθοδηγείται από τον Gold State Coach , μια άμαξα 260 ετών που μετέφερε τη βασίλισσα από και προς τη στέψη της το 1953.
Η πομπή θα κατευθυνθεί μέσω του Whitehall, προς στην πλατεία Trafalgar, θα περάσει από τα Ανάκτορα του Μπακινγχαμ και κατά μήκος του St James’s Park.

Περισσότερα από 200.000 υπαίθρια πικ νικ και οργανωμένα σε διάφορες γειτονιές της χώρας με 85.000 άτομα σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο θα λάβουν μέρος στα Μεγάλα Γεύματα του Ιωβηλαίου, μια πρωτοβουλία που ξεκίνησε το 2009 για να φέρει κοντά τις κοινότητες και θα πραγματοποιηθούν χιλιάδες πάρτι στο δρόμο.

Ο Κάρολος και η Καμίλα παρεβρέθηκαν στο μεγαλύτερο γεύμα στο γήπεδο κρίκετ Oval στο Λονδίνο, μαζί με 70 «πρωταθλητές» από τη Βασιλική Εθελοντική Υπηρεσία και διασημότητες πρεσβευτές για τη φιλανθρωπική οργάνωση ενώ το μεγαλύτερο πικ νικ θα γίνει στο Ουίνσδορ.

Επίσης, εικάζεται ότι μέλη της βασιλικής οικογένειας θα μπορούσαν να κάνουν την εμφάνισή τους στο μπαλκόνι των Ανακτόρων του Μπάκιγχαμ στo τέλος των εκδηλώσεων.

Ανταπόκριση: Νατάσα Καντζάβελου