Παρασκευή 19 Απριλίου 2024 -

Βρετανία: Οδικός χάρτης για… μπάρμπεκιου



Μπορεί εκατοντάδες Βρετανοί να σχεδιάζουν να προσκαλέσουν φίλους και συγγενείς για μπάρμπεκιου στον κήπο τους μετά τη νέα χαλάρωση των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης, ωστόσο ακόμη και αυτές οι συναθροίσεις θα πρέπει να τηρούν μια σειρά από νέους κανόνες.

 

Οι προσκεκλημένοι θα πρέπει να φέρουν τα δικά τους μαχαιροπήρουνα και πιάτα -εκτός κι αν οι οικοδεσπότες έχουν καταφέρει να μην τα ακουμπήσουν καθόλου- σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές που ανακοίνωσε η βρετανική κυβέρνηση.

Παράλληλα, αν και οι φιλοξενούμενοι μπορούν να μοιραστούν μεταξύ τους τα εδέσματα, δεν μπορούν τα πιάτα να πάνε από το ένα νοικοκυριό στο άλλο χωρίς πρώτα να έχουν καθαριστεί.

«Εάν είστε στον κήπο κάποιου άλλου, δεν πρέπει να μπείτε στο σπίτι για να βοηθήσετε τους οικοδεσπότες να μεταφέρουν έξω τα φαγητά ούτε να τους βοηθήσετε στο πλύσιμο των πιάτων», σύμφωνα με τους νέους κανόνες.

Ο μόνος λόγος για να μπει κανείς στο σπίτι, είναι για να χρησιμοποιήσει την τουαλέτα, κατά τον οδικό «χάρτη» της Ντάουνινγκ Στριτ, η οποία καλεί τους πολίτες να μένουν σε εξωτερικούς χώρους.