Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Βρετανία-Covid-19: Η ινδική παραλλαγή του κορωνοϊού δεν επηρεάζει τους εμβολιασμένους ηλικιωμένους, δηλώνει ο υπουργός Υγείας



Οι αρχικές ενδείξεις είναι ότι τα εμβόλια προστατεύουν τους ηλικιωμένους ανθρώπους από την παραλλαγή του κορωνοϊού που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ινδία και η οποία έχει προκαλέσει ανησυχία στο Ηνωμένο Βασίλειο εξαιτίας της εξάπλωσής της στη χώρα, και οι περισσότεροι από τους ανθρώπους που νοσηλεύτηκαν έχοντας μολυνθεί με αυτή την ινδική παραλλαγή, δεν είχαν εμβολιαστεί κατά της Covid-19, δήλωσε σήμερα ο Βρετανός υπουργός Υγείας.

Ο Ματ Χάνκοκ δήλωσε ότι έχουν καταγραφεί 2.323 επιβεβαιωμένα κρούσματα της παραλλαγής Β.1.617.2 (σ.σ. ινδική παραλλαγή) και στη βορειοδυτική πόλη Μπόλτον, η πλειοψηφία των 19 που νοσηλεύτηκαν δεν είχαν εμβολιαστεί παρότι είχαν το δικαίωμα να λάβουν το εμβόλιο.

«Αυτό δείχνει ότι η νέα παραλλαγή δεν έχει την τάση να μολύνει όσους ηλικιωμένους έχουν εμβολιαστεί και αποδεικνύει ακόμη μια φορά τη σημασία του εμβολιασμού», δήλωσε ο Χάνκοκ στο κοινοβούλιο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ