Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Βραζιλία: «Ο Τραμπ των τροπικών» συνεχάρη τον Μπάιντεν



Ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου συνεχάρη τον Αμερικανό νέο ομόλογό του, Τζο Μπάιντεν, λίγες ώρες μετά την ορκωμοσία του νέου προέδρου των ΗΠΑ, του οποίου την εκλογική νίκη χρειάστηκε εβδομάδες για να αναγνωρίσει.

«Συγχαίρω τον Τζο Μπάιντεν, τον 46ο πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής», έγραψε στο twitter ο Μπολσονάρου, που συχνά αναφέρεται ως «ο Τραμπ των τροπικών» λόγω του απεριόριστου θαυμασμού του στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

«Η σχέση μεταξύ Βραζιλίας και ΗΠΑ είναι παλιά, σταθερή και βασίζεται σε υψηλές αξίες, όπως η υπεράσπιση της δημοκρατίας και των ατομικών ελευθεριών», συνέχισε στην ανάρτησή του ο ακροδεξιός Βραζιλιάνος πρόεδρος.

«Παραμένω προσηλωμένος και έτοιμος να εργαστώ για την ευημερία των χωρών μας και την ευημερία των συμπολιτών μας», πρόσθεσε.

Ο πρόεδρος της Βραζιλίας χρειάστηκε περισσότερο από ένα μήνα για να αναγνωρίσει τη νίκη του Μπάιντεν στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου. Ήταν ο τελευταίος ηγέτης της G20 που του εξέφρασε τα συγχαρητήριά του του στα μέσα Δεκεμβρίου, λέγοντας ότι ήταν «έτοιμος να συνεργαστεί μαζί του».