Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 -

Βραζιλία: 1.272 θάνατοι και 32.091 κρούσματα κορωνοϊού σε 24 ώρες



Ακόμη 1.272 θάνατοι ασθενών και 32.091 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 καταγράφηκαν τις προηγούμενες 24 ώρες στη Βραζιλία, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας, 

Στη χώρα της Λατινικής Αμερικής καταγράφονται πλέον 38.406 θάνατοι εξαιτίας της ασθένειας που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός, ενώ οι άνθρωποι που έχουν προσβληθεί ανέρχονται σε 739.503, κατά τα επίσημα στοιχεία - που μεγάλο μέρος της επιστημονικής κοινότητας τονίζει πως είναι πολύ υποτιμημένα σε σχέση με τα πραγματικά. Πάντως με βάση τον επίσημο απολογισμό, η Βραζιλία κατατάσσεται δεύτερη στον πλανήτη ως προς τον αριθμό των μολύνσεων και τρίτη στον κόσμο ως προς τον αριθμό των θανάτων εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Νωρίτερα χθες το υπουργείο Υγείας αποκατέστησε την πρόσβαση σε στοιχεία για την πορεία της πανδημίας στον ιστότοπό του, εν μέσω της συνεχιζόμενης πολεμικής για τον τρόπο με τον οποίο μεταχειρίζεται η κυβέρνηση υπό τον ακροδεξιό πρόεδρο Ζαΐχ Μπολσονάρου τα δημόσια δεδομένα και έπειτα από μια απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου που προβλέπει ότι πρέπει να δημοσιοποιούνται πλήρη επιδημιολογικά στοιχεία.

Παράλληλα ο δήμαρχος της πόλης Σαν Πάουλου, Μπρούνο Κόβας, ανακοίνωσε την απόφασή του να λειτουργήσουν ξανά τα εμπορικά καταστήματα και να επιτραπεί σε μεσίτες ακινήτων να εργάζονται, καθώς συνεχίζει τη χαλάρωση των μέτρων περιορισμού για την αποτροπή της εξάπλωσης του κορονοϊού. Ο Κόβας διευκρίνισε ότι τα καταστήματα θα μπορούν να ανοίγουν για τέσσερις ώρες την ημέρα (11:00 - 15:00), ενώ εκτίμησε ότι θα μπορέσουν να ανοίξουν επίσης τα εμπορικά κέντρα στη μεγαλούπολη, αφού ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση για τα μέτρα προστασίας των πελατών.

Στην πολιτεία Σαν Πάουλου καταγράφονται περισσότερα θύματα της πανδημίας και περισσότερα κρούσματα από ό,τι σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή της Βραζιλίας.