Τρίτη 23 Απριλίου 2024 -

Βουλευτής στη Βρετανία: «Δέχομαι απειλές για την ζωή μου»



Ένας βουλευτής των Συντηρητικών που ευθύνεται για την ταπεινωτική ήττα της Βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι στη διάρκεια της εξέτασης του νομοσχεδίου για το Brexit, έλαβε απειλές για τη ζωή του, ανέφερε σήμερα ο βρετανικός Τύπος.

Την Τετάρτη το βράδυ έντεκα βουλευτές των Συντηρητικών υπό τον Ντόμινικ Γκριβ, αψηφώντας τη γραμμή του κόμματός τους, ψήφισαν μαζί με τους Εργατικούς μια τροπολογία που απαιτεί την επικύρωση από το κοινοβούλιο κάθε τελικής συμφωνίας για την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ.

Το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας αυτής προκάλεσε την οργή κάποιων υποστηρικτών του σκληρού Brexit, αλλά και «απειλές κατά της ζωής» του Γκριβ, σύμφωνα με το σημερινό φύλλο της Guardian.

«Αυτό που με ανησυχεί (…) είναι ότι η ατμόσφαιρα είναι τόσο τεταμένη που έχει ως αποτέλεσμα κάποιοι άνθρωποι να μην ακούν το θέμα της συζήτησης», δήλωσε ο ίδιος μιλώντας στη βρετανική εφημερίδα.

Σε αυτό το κλίμα «κάθε ερώτημα που τίθεται αναφορικά με το Brexit» καταλήγει «να θεωρείται απόπειρα σαμποτάζ», επεσήμανε ο Γκριβ, εκφράζοντας τη θλίψη του που «κάποιοι άνθρωποι μιλούν με όρους που καμιά φορά περιλαμβάνουν απειλές κατά της ζωής».

Παράλληλα ο βουλευτής των Συντηρητικών επέκρινε τον τρόπο με τον οποίο κάλυψε την ψηφοφορία της Τετάρτης η βρετανική ταμπλόιντ εφημερίδα The Daily Mail, που τάσσεται υπέρ του Brexit, και η οποία την επομένη δημοσίευσε στην πρώτη της σελίδα μια φωτογραφία με τον τίτλο: «Είστε περήφανοι για τον εαυτό σας;»

Σύμφωνα με τον Γκριβ, πρόκειται για «μια απόπειρα να αποκρύψουν τα πραγματικά προβλήματα», η οποία κινδυνεύει να οξύνει την ένταση.

Χθες Πέμπτη το βράδυ ο βουλευτής, πρώην γενικός εισαγγελέας, δήλωσε στο BBC: «Έχουν βγει τα μαχαίρια, αλλά αυτό δεν με ανησυχεί». «Βρίσκομαι στο κοινοβούλιο για να κάνω το καθήκον μου απέναντι στους ψηφοφόρους μου και στη χώρα μου», τόνισε.

Μία ακόμη από την ομάδα των 11 ανταρτών βουλευτών, η Αντουανέτ Σάντμπαχ, επίσης κατήγγειλε ότι έλαβε «έμμεσες» απειλές για τη ζωή της, του στυλ: «Θα λάβεις αυτό που αξίζεις», σύμφωνα με την Guardian.