Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

"Βόμβα" από τον ιατροδικαστή για τη δολοφονία του ζευγαριού στην Κύπρο



Την πεποίθηση ότι οι ανακριτικές αρχές που έχουν αναλάβει τη διαλεύκανση της στυγερής δολοφονίας του ζευγαριού στον Στρόβολο της Κύπρου "θέλουν κάτι να κρύψουν", εξέφρασε ο Μάριος Ματσάκης, ο ιατροδικαστής τον οποίο έχει ορίσει η οικογένεια του Γιώργου Χατζηγεωργίου και της Ντίνας Σεργίου.

Ο κ. Ματσάκης ανέφερε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι το αίτημα για διενέργεια αυτοψίας στη σκηνή υποβλήθηκε προς την ανακριτική ομάδα η οποία απάντησε αρνητικά χωρίς να δώσει καμία απολύτως εξήγηση. «Η Αστυνομία μας είπε ότι έχει οδηγίες από την Εισαγγελία να μην επιτρέψουν κάτι τέτοιο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο ιατροδικαστής πρόσθεσε πως η αυτοψία της σκηνής του εγκλήματος είναι μέρος της όλης διερεύνησης που του ανατέθηκε από την οικογένεια. «Η εξέταση του χώρου ενός εγκλήματος πολλές φορές είναι πιο σημαντική από την ίδια τη νεκροψία», τόνισε ο κ. Ματσάκης.
«Άρχισα να πιστεύω - είμαι σίγουρος – ότι κάτι κρύβουν. Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση. Και γιατί κρατάνε τη σκηνή κλειστή για έξι μέρες; Έχουν περάσει έξι μέρες, δεν έχουν εξετάσει τη σκηνή; Τι έρευνες κάνουν αυτοί οι περιβόητοι ανακριτές στη σκηνή που δεν τις έχουν ολοκληρώσει μετά από έξι μέρες; Ποιος αποφασίζει; Υπάρχει κανένας νόμος που να διέπει αυτά τα πράγματα; Όλοι πρέπει να ελέγχονται και στην Εισαγγελία δεν είναι θεοί και πρέπει να ελέγχονται και αυτοί; » συμπλήρωσε.

Ο κ. Ματσάκης διερωτήθηκε επίσης γιατί στη νεκροψία του ζεύγους «δεν συμμετείχαν και οι 4 κυβερνητικοί ιατροδικαστές από την Κύπρο και θα έπρεπε να φέρουμε ιατροδικαστή από το εξωτερικό;».
Τέλος, είπε ότι θα διενεργήσει την αυτοψία όταν η αστυνομία ελευθερώσει τη σκηνή του εγκλήματος. «Εγώ θα την κάνω την αυτοψία, απλώς θα την κάμω αργοπορημένα…», σημείωσε.