Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Βολιβία: Σχέδιο δολοφονίας της Άνιες καταγγέλλουν κυβερνητικά στελέχη



Η μεταβατική πρόεδρος της Βολιβίας Τζανίν Άνιες αναγκάστηκε να αναβάλει ένα ταξίδι της σήμερα λόγω απειλών για τη ζωή της από μια εγκληματική οργάνωση, ανέφερε ένας εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

Η 52χρονη Άνιες επρόκειτο να επισκεφθεί την επαρχία Μπένι, στη βορειοανατολική Βολιβία, αλλά το ταξίδι ματαιώθηκε, σύμφωνα με την υπουργό Εσωτερικών, Αρτούρο Μουρίγιο σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην πόλη Λα Πας.

Στην υπόθεση αυτή εμπλέκονται πρόσωπα από τη Βενεζουέλα, την Κούβα και την Κολομβία. «Αυτή η εγκληματική ομάδα διαπιστώθηκε ότι σχεδίαζε μια επίθεση εναντίον της Άνιες», είπε η υπουργός Εσωτερικών.

Την Παρασκευή η κυβέρνηση είχε ζητήσει από Βενεζουελάνους αξιωματούχους να εγκαταλείψουν τη χώρα ενώ κατηγόρησε την Κούβα ότι υποκινεί τις ταραχές των τελευταίων ημερών. Τόσο η Κούβα όσο και η Βενεζουέλα ήταν στενοί σύμμαχοι του πρώην προέδρου Έβο Μοράλες, ο οποίος παραιτήθηκε την περασμένη εβδομάδα εν μέσω των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων και μετά τις καταγγελίες για νοθεία στις προεδρικές εκλογές της 20ής Οκτωβρίου.

Ο Μοράλες βρίσκεται πλέον στο Μεξικό αλλά οι υποστηρικτές του συνεχίζουν να πραγματοποιούν διαδηλώσεις και να συγκρούονται με τις δυνάμεις ασφαλείας. Συνολικά 23 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί μέχρι τώρα σε αυτές τις ταραχές.