Σάββατο 20 Απριλίου 2024 -

Βέλγιο: Ζητούν από γιατρούς με κορωνοϊό να εργάζονται



Στο Βέλγιο ζητήθηκε από γιατρούς στη Λιέγη να συνεχίσουν να εργάζονται ακόμη και αν έχουν κορωνοϊό εν μέσω αύξησης των περιπτώσεων και των εισαγωγών στο νοσοκομείο, σύμφωνα με πληροφορίες ιατρών στο BBC.

10 νοσκομεία λένε «ναι»

Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου το ένα τέταρτο του ιατρικού προσωπικού νοσεί από Covid-19. Τώρα 10 νοσοκομεία ζήτησαν από άτομα στο προσωπικό που είναι θετικοί στον κορωνοϊό αλλά δεν έχει συμπτώματα να συνεχίσει να εργάζεται.

Ο επικεφαλής της Βελγικής Ένωσης Ιατρικών Συλλόγων είπε στο BBC ότι δεν είχαν άλλη επιλογή εάν ήταν να αποτρέψουν την κατάρρευση του νοσοκομειακού συστήματος. Ο Δρ Φιλίπ Ντεβό αναγνώρισε ότι υπάρχει προφανής κίνδυνος μεταφοράς του ιού σε ασθενείς.

Θετικοί ένας στους τρεις

Ένα στα τρία άτομα που έκαναν τεστ βγήκαν θετικά στον κορωνοϊό στην ανατολική βελγική πόλη. Τα νοσοκομεία μεταφέρουν ασθενείς αλλού και ακυρώνουν μη επείγουσες χειρουργικές επεμβάσεις, λίγες μέρες μετά την προειδοποίηση του υπουργού Υγείας Φρανκ Βαντενμπρούκε ότι η χώρα ήταν κοντά σε «τσουνάμι» μολύνσεων εκεί όπου οι αρχές «δεν ελέγχουν πλέον τι συμβαίνει».