Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Το Βέλγιο μπαίνει σε 4ο κύμα των μολύνσεων καθώς τα κρούσματα Covid-19 καταγράφουν άλμα



Ο ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων της COVID-19 στο Βέλγιο κατέγραψε άλμα στο υψηλότερο επίπεδο εδώ και ένα χρόνο, με αποτέλεσμα οι ειδικοί σε θέματα υγείας να λένε ότι έχει ξεκινήσει ένα τέταρτο κύμα μολύνσεων.
Τα στοιχεία από το υγειονομικό ινστιτούτο Sciensano έδειξαν σήμερα ότι η χώρα κατέγραψε σχεδόν 6.500 νέα κρούσματα στις 18 Οκτωβρίου. Αυτά είναι σχεδόν όσα ήταν στις 10 Νοεμβρίου του 2020, μερικές ημέρες πριν η κυβέρνηση επιβάλει δεύτερο lockdown.
Ο ημερήσιος μέσος όρος επτά ημερών διαμορφώθηκε σε πάνω από 3.600, μια αύξηση της τάξης του 60% περίπου σε σχέση με μια εβδομάδα νωρίτερα.
Η χώρα των 11 εκατ. κατοίκων, που φιλοξενεί την έδρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ, έχει ένα από τα υψηλότερα στον κόσμο κατά κεφαλήν ποσοστά θνησιμότητας λόγω COVID-19 και είναι μεταξύ των χωρών της ΕΕ που καταγράφουν άλμα στα κρούσματα καθώς φθάνει ο χειμώνας.
Ο Βέλγος Επίτροπος για τον κορωνοϊό Πέντρο Φαλκόν είπε σε συνέντευξη Τύπου ότι τα εμβόλια είναι σε θέση να αποτρέψουν το 70% των μολύνσεων και το 90% των εισαγωγών στα νοσοκομεία, και ότι η μεγάλη πλειονότητα των νοσηλευόμενων είναι ανεμβολίαστοι.
Ο αριθμός των ασθενών με COVID-19 στα νοσοκομεία ξεπέρασε τους 1.000 για πρώτη φορά από τον Ιούνιο, και σχεδόν 100 νέοι ασθενείς εισάγονται ανά ημέρα, σύμφωνα με το Sciensano, μια αύξηση 53% από την προηγούμενη εβδομάδα.
«Ο αντίκτυπος στις εισαγωγές στα νοσοκομεία και στους θανάτους είναι πολύ πιο περιορισμένος σε σχέση με τα δύο πρώτα κύματα λόγω του υψηλού ποσοστού εμβολιασμού», ανέφερε ο ιολόγος και εκπρόσωπος του Sciensano Στίβεν Βαν Γκουχτ.
Πάνω από 8,5 εκατ. άνθρωποι στο Βέλγιο είναι τώρα πλήρως εμβολιασμένοι, ή το 74% του πληθυσμού.
Η Κυβέρνηση αναμένεται επίσης να επανεξετάσει τα μέτρα της για τον κορωνοϊό στις 29 Οκτωβρίου, αν και δεν αναμένεται να ανακοινώσει δραστική αυστηροποίηση.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ