Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Β. Κορέα: Συνεδριάζει την Παρασκευή η ολομέλεια της Κ.Ε. του κυβερνώντος κόμματος



Συνεδρίαση της ολομέλειας της Κεντρικής Επιτροπής του κυβερνώντος κόμματος της Βόρειας Κορέας συγκλήθηκε για αύριο Παρασκευή, όπως μεταδίδει το βορειοκορεάτικο πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Η συνεδρίαση συγκλήθηκε για να γίνει συζήτηση και να παρθούν αποφάσεις για «ζητήματα πολιτικής ενός νέου σταδίου» ώστε η χώρα να μπορέσει να αντεπεξέλθει στην τρέχουσα «σημαντική ιστορική περίοδο», σύμφωνα με το KCNA.

Όπως ανέφερε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ την Τετάρτη, επιβεβαιώνοντας δημοσιεύματα του αμερικανικού Τύπου, ο Μάικ Πομπέο, ο διευθυντής της CIA και επερχόμενος υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, επισκέφθηκε προ ημερών τη Βόρεια Κορέα και συναντήθηκε με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν, με τον οποίο δημιούργησε τη βάση για μια «καλή σχέση».

Η κυβέρνηση της Νότιας Κορέας ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι μελετά το πώς θα μπορούσε να μετατραπεί η συμφωνία προσωρινής κατάπαυσης του πυρός, με την οποία ανεστάλη ο πόλεμος της Κορέας (1950-1953), σε μια διμερή συμφωνία ειρήνης, καθώς προετοιμάζεται για την επικείμενη διακορεατική σύνοδο κορυφής αργότερα εντός του τρέχοντος μήνα.