Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Τσαβούσογλου: Ας αποφασίσει η Γερμανία εάν η Τουρκία είναι φίλη ή όχι



Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου επέκρινε σήμερα τα αντιισλαμικά αισθήματα και την εχθρική στάση που, όπως είπε, εκδηλώνονται στη Γερμανία κατά της Τουρκίας, ενώ κάλεσε το Βερολίνο να αποφασίσει εάν η Τουρκία είναι «φίλη ή όχι», απαντώντας στην απόπειρα του Γερμανού ομολόγου του να εκτονώσει την κρίση ανάμεσα στις δύο χώρες.

 

«Στη Γερμανία βλέπουμε ότι πολλοί πολιτικοί και ο Τύπος ως σύνολο και συνολικά οι Αρχές είναι πολύ, πολύ αρνητικοί και πολύ σκληροί και πολύ κατά της Τουρκίας και βλέπουμε ακόμα και ισλαμοφοβικά αισθήματα. Αυτό είναι που θεωρούμε απαράδεκτο ... μια πολύ επικίνδυνη τάση» πρόσθεσε.

Ο Τούρκος υπουργός κάλεσε επίσης τα μέσα ενημέρωσης να σταματήσουν τη «μαύρη προπαγάνδα» κατά της Τουρκίας και σημείωσε ότι συζήτησε με τον Γερμανό ομόλογό του έναν πιθανό χώρο για να οργανωθεί συγκέντρωση του Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν στη Γερμανία.

Ο Τσαβούσογλου δήλωσε ότι η Γερμανία θα λάβει όλα τα μέτρα ασφαλείας για τη συγκέντρωση του Ερντογάν, χωρίς ωστόσο να πει σε ποια πόλη θα πραγματοποιηθεί.