Τρίτη 23 Απριλίου 2024 -

Τρομοκρατική επίθεση Βαρκελώνη: Κανένας Κύπριος ανάμεσα στους τραυματίες



Το Υπουργείο Εξωτερικών της Κύπρου εξακολουθεί να παρακολουθεί στενά την κατάσταση στην Ισπανία μετά τα τρομοκρατικά κτυπήματα, από τα οποία δεν φαίνεται να υπάρχουν Κύπριοι ανάμεσα στα θύματα, και καλεί όλους τους Κύπριους πολίτες που βρίσκονται στην Ισπανία ή που προγραμματίζουν να ταξιδέψουν εκεί το επόμενο χρονικό διάστημα, όπως ακολουθούν προσεκτικά τις οδηγίες των ισπανικών αρχών και παρακολουθούν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Σε ανακοίνωση σε σχέση με τις τρομοκρατικές ενέργειες στη Βαρκελώνη (περιοχή Las Ramblas) και Cambrils (Tarragona), το Υπουργείο Εξωτερικών ενημερώνει ότι εξακολουθεί να παρακολουθεί στενά την κατάσταση και βρίσκεται σε επικοινωνία και συντονισμό με την Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Μαδρίτη, καθώς και με τις ισπανικές αρχές, και ότι, «με βάση τη μέχρι στιγμής υπάρχουσα πληροφόρηση, δεν φαίνεται να υπάρχουν Κύπριοι πολίτες ανάμεσα στα θύματα και τους τραυματίες».

«Οι ισπανικές αρχές έχουν αυξήσει το επίπεδο τρομοκρατικής απειλής στον ανώτατο βαθμό και για τον λόγο λαμβάνουν έκτακτα μέτρα ασφαλείας και διεξάγουν ελέγχους. Ένεκα της εξέλιξης αυτής, ενδέχεται να υπάρξουν καθυστερήσεις σε χώρους ή σημεία όπου ασκούνται έλεγχοι, π.χ. αεροδρόμια, σταθμοί τραίνων, γήπεδα ποδοσφαίρου», σημειώνει.

Επίσης, καλεί τους Κύπριους πολίτες «που βρίσκονται στην Ισπανία, ιδιαίτερα στη Βαρκελώνη ή που προγραμματίζουν να ταξιδέψουν εκεί το επόμενο χρονικό διάστημα, όπως ακολουθούν προσεκτικά τις οδηγίες των ισπανικών αρχών και παρακολουθούν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης».

Για περισσότερες πληροφορίες και πιθανή προξενική αρωγή, οι άμεσα ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με την Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στη Μαδρίτη στα πιο κάτω τηλέφωνα, ιδιαίτερα στην περίπτωση που δεν έχουν εντοπίσει ή επικοινωνήσει με εκεί οικείους τους.

Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ισπανία
Διεύθυνση:
Paseo de la Castellana 45
4ª y 5ª planta, Izda
28046 Madrid
Spain

Ώρες Εργασίας :
09:00 – 16:30, Δευτέρα – Παρασκευή

Στοιχεία Επικοινωνίας:
Σταθερό τηλέφωνο: Τηλ.: + 34 91 57 83 114
Κινητό τηλέφωνο λειτουργού υπηρεσίας (εκτός ωρών εργασίας): +34687753399
Τηλεομοιότυπο: + 34 91 57 82 189
Ηλεκτρονική Διεύθυνση: [email protected]
Ιστοσελίδα: http://www.mfa.gov.cy/embassymadrid

Επίτιμος Πρόξενος της Κυπριακής Δημοκρατίας-Βαρκελώνη
κ. Andres Candomeque Echave-Susteaeta

Σταθερό τηλέφωνο: +34 934140685
Kivητό τηλέφωνο: +619657191
E-mail : [email protected]