Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Τραμπ: Τι αποκαλύπτει ο Πρόεδρος των ΗΠΑ σε συνέντευξή του



Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα πως η σχέση του με τον Κινέζο ομόλογό του Σι Τζινπίνγκ έχει φθαρεί, στον απόηχο της πανδημίας του νέου κορωνοϊού και ότι δεν έχει μιλήσει με εκείνον εδώ και πολύ καιρό.
«Είχα μια πολύ καλή σχέση με εκείνον», είπε ο Τραμπ σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Fox Sports Radio, όπου αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στην "πρώτη φάση" της εμπορικής συμφωνίας ανάμεσα στις δύο χώρες πέρυσι. «Είχα μια φοβερή σχέση με τον πρόεδρο Σι. Τον συμπαθώ, όμως δεν νιώθω το ίδιο τώρα».
Όπως εξήγησε ο Ντόναλντ Τραμπ, τα συναισθήματά του άλλαξαν λόγω της COVID-19.
«Σίγουρα νιώθω διαφορετικά. Είχα μια πολύ, πολύ καλή σχέση και δεν του έχω μιλήσει εδώ και πολύ καιρό».
Ο Τραμπ, που επιδιώκει την επανεκλογή του στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, έθεσε στο επίκεντρο της προεκλογικής εκστρατείας του το 2016 το θέμα της Κίνας, ενώ καυχιόταν για τις φιλικές του σχέσεις με τον Σι κατά τη διάρκεια μεγάλου μέρος της πρώτης θητείας του.
Σήμερα, ωστόσο, είπε πως οι επιπτώσεις από την πανδημία είναι χειρότερες από τη διένεξη μεταξύ των δύο χωρών για το εμπόριο. «Αυτό είναι χίλιες φορές (μεγαλύτερο) από την εμπορική συμφωνία, ό,τι συνέβη με όλον αυτόν τον θάνατο και... ο κόσμος που έπρεπε να διακόψει κάθε λειτουργία. Είναι ντροπή», τόνισε στη συνέντευξή του στο Fox.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ