Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Τράμπ σε κυβερνήτες: «Ανοίξτε άμεσα τις Εκκλησίες».. ΒΙΝΤΕΟ



Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κάλεσε χθες τους κυβερνήτες των αμερικανικών Πολιτειών να επιτρέψουν να ανοίξουν οι χώροι λατρείας «αμέσως» παρά την πανδημία, ενώ τόνισε ότι θα το πράξει ο ίδιος εάν αυτοί δεν συμμορφωθούν.

Στις Ηνωμένες Πολιτείες, η πολιτική για την επαναλειτουργία καταστημάτων, σχολείων, υπηρεσιών εξαρτάται από τις αρχές της κάθε ομοσπονδιακής Πολιτείας.

Παίρνοντας το μέρος θρησκευτικών ηγετών απέναντι στους κυβερνήτες που εμφανίζονται διστακτικοί ως προς την επαναλειτουργία, σε συνέντευξή του στον Λευκό Οίκο ο κ. Τράμπ, ανέφερε:

«Σήμερα, θεωρώ ότι οι χώροι λατρείας — όπως οι εκκλησίες, οι συναγωγές και τα τζαμιά — είναι βασικοί χώροι που παρέχουν βασικές υπηρεσίες. Προτρέπω τους κυβερνήτες να επιτρέψουν να ανοίξουν ξανά αμέσως οι εκκλησίες μας και οι χώροι λατρείας. Ορισμένοι κυβερνήτες όρισαν ως βασικά καταστήματα οινοπνευματωδών ποτών και κλινικές όπου διενεργούνται οι αμβλώσεις, αλλά άφησαν κατά μέρος τις εκκλησίες και άλλους χώρους λατρείας. Αυτό είναι λάθος», ενώ διεμήνυσε προς τους κυβερνήτες πως αν δεν το κάνουν, θα τους παρακάμψει, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζει πως θα το πράξει.

Δείτε το σχετικό απόσπασμα: