Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 -

Τραμπ: Ισχυρές ενδείξεις ότι ο ιός διέφυγε από το εργαστήριο της Γουχάν



Ανέφερε ότι έχει δει κάτι που του δίνει «υψηλό αίσθημα σιγουριάς»

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, μίλησε για σημαντικά στοιχεία και ντοκουμέντα, τα οποία έχει στη διάθεσή του και υποδεικνύουν ότι ο νέος κορονοϊός προήλθε από εργαστήριο στη Γουχάν της Κίνας. Την Πέμπτη στελέχη των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών. Αξιωματούχοι πληροφοριών των ΗΠΑ επιβεβαίωσαν την Πέμπτη ότι εξετάζουν την πιθανότητα η πανδημία να ξεκίνησε από το εργαστήριο ιολογίας της Γουχάν, το οποίο βρίσκεται στο στόχαστρο πολλών.

Σε δηλώσεις του ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε ότι έχει δει κάτι που του δίνει «υψηλό αίσθημα σιγουριάς» ότι το Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν είναι υπεύθυνο για τον Covid-19. «Ναι, ναι, έχω», απάντησε ο Τραμπ. «Και νομίζω ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας θα πρέπει να ντρέπεται για τον εαυτό του, καθώς συμπεριφέρονται σαν γραφείο δημοσίων σχέσεων της Κίνας». «Δεν πρέπει να ψάχνουν για δικαιολογίες όταν οι άνθρωποι κάνουν φρικτά λάθη, ειδικά λάθη που προκαλούν εκατοντάδες χιλιάδες θανάτους ανά τον κόσμο», συνέχισε ο πρόεδρος. «Νομίζω ότι ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας θα πρέπει να ντρέπεται για λογαριασμό του».

Ερωτηθείς σχετικά με το πόσο σίγουρος είναι για αυτόν τον ισχυρισμό, ο Τραμπ απάντησε ότι «δεν μου επιτρέπεται να σου πω».

Σε ερώτηση για το αν ο πρόεδρος της Κίνας Σι Τζινπίνγκ θα πρέπει να θεωρηθεί υπεύθυνος για το ξέσπασμα του ιού, είπε: «Δεν θέλω να πω κάτι τέτοιο, αλλά σίγουρα εγώ θα το είχα σταματήσει. Μακάρι να το είχαν σταματήσει. Όλος ο κόσμος το εύχεται».