Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024 -

Τραμπ: Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μας συμπεριφέρθηκε σωστά



Προσπάθεια να δικαιολογήσει την πρόθεσή του να επιβάλει υψηλούς τελωνειακούς δασμούς στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου, έκανε ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπο υποστηρίζοντας ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν συμπεριφέρθηκε σωστά στις ΗΠΑ».

«Το έκαναν σχεδόν πρακτικά αδύνατο να έχουμε εμπορικές συναλλαγές με εκείνους και εντούτοις εκείνοι στέλνουν τα αυτοκίνητά τους και όλα τα υπόλοιπα στις ΗΠΑ» επισήμανε ο Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου στον Λευκό Οίκο που παραχώρησε με τον πρωθυπουργό της Σουηδίας Στέφαν Λεβέν.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μας συμπεριφέρθηκε σωστά. Πρόκειται για μια εμπορική κατάσταση πολύ, πολύ άδικη» υπογράμμισε ο επικεφαλής του αμερικανικούς κράτους.

«Μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν, αλλά εάν συνεχίσουν να το κάνουν αυτό, τότε εμείς θα επιβάλουμε δασμούς ύψους 25% στα αυτοκίνητά τους. Και πιστέψτε με δεν θα το κάνουν για πολύ ακόμη» συμπλήρωσε ο μεγιστάνας.

«Ειλικρινής η Πιονγκγιάνγκ»

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ διατύπωσε την εκτίμηση ότι η Πιονγκγιάνγκ είναι «ειλικρινής» στις δηλώσεις της που αφήνουν να διαφαίνεται μια διπλωματική προθυμία για το θέμα της αποπυρηνικοποίησης, τονίζοντας ότι οι κυρώσεις που επέβαλε η διεθνής κοινότητα σε βάρος του βορειοκορεατικού καθεστώτος έχουν παίξει ρόλο.

«Πιστεύω ότι είναι ειλικρινείς όμως πιστεύω επίσης ότι ειλικρινείς λόγω των κυρώσεων και όσων εμείς κάναμε σχετικά με τη Βόρεια Κορέα, περιλαμβανομένης της μεγάλης βοήθειας που λάβαμε από την Κίνα» τόνισε ο αμερικανός πρόεδρος.